04/05/2013

Mou passa factures pendents i incendia més el Madrid

2 min
Mou passa factures pendents I incendia més el Madrid

MadridMourinho ha decidit que morirà matant i aprofita les rodes de premsa que li queden per passar les factures pendents. I ho fa sense aclarir encara si seguirà al club blanc: "A final de temporada m'asseuré amb el president i el director general, però no com a entrenador, sinó com a amics". Molt amics han de ser perquè li perdonin la penalització de 10 milions d'euros que hauria de pagar en cas de marxar, la mateixa xifra que hauria d'abonar-li el Madrid si el fessin fora.

Però si en alguna cosa és especialista Mourinho és a interpretar les coses a la seva manera. Aquesta vegada tocava demostrar que ha triomfat al Madrid: "La culpa és meva perquè he guanyat tants títols que les expectatives creades són massa altes". I tot seguit va treure el seu quart paper en una roda de premsa, avisant que sempre en porta un de preparat per quan algun "llest" li faci la pregunta "que exigeixi" els seus "cèlebres paperets". I per lloar els seus èxits va decidir empetitir la història del Madrid: "La Lliga dels rècords és meva. Tu [dirigint-se al periodista] la voldries esborrar, però no pots. Només ho aconseguiràs quan un equip arribi als 101 punts. Si el Madrid feia 20 anys que no guanyava una Copa és perquè no és fàcil. La Supercopa és petiteta. I jugar tres semifinals de Champions, que a mi personalment no m'alimenten l'ego ni em deixen satisfet, no ha de ser fàcil. I no ho és perquè Toshack, Di Stéfano, Antic, Beenhakker, Floro, Arsenio, Capello, Heynckes, Hiddink, Del Bosque, Queiroz, Camacho, García Remon, Luxemburgo, López Caro, Capello de nou, Juande, Schuster i Pellegrini, 18 entrenadors en 21 anys, han aconseguir 5 semifinals de Champions. El dolent de Mourinho, 3 anys, 3 semifinals". I va acabar oferint el paperet al periodista. Una manera molt curiosa de treure pit, i més quan dos dels entrenadors de la llista, Heynckes i Del Bosque, van guanyar la Champions, un fet que sens dubte deu tenir més mèrit que no arribar ni a la final. Però Mourinho volia menystenir el seleccionador espanyol, un dels seus enemics. Primer missatge enviat. Després li va tocar a la premsa, en afirmar: "Que els periodistes no viatgin amb l'equip i que no vegin els entrenaments és bo. I també que no facin alineacions i que no posi els vostres nens estimats".

I el següent pas era atacar el vestidor. Primer el seu principal enemic, Iker Casillas: "Els problemes existeixen quan algú es pensa que està per sobre de tothom. I amb aquest sí que existeixen problemes. Amb la resta de jugadors, correcte", i va afegir que l'únic que canviaria d'aquests tres anys és "no haver fitxat Diego López després de la primera temporada". Quan li van preguntar per què no han lluitat pel títol de Lliga va enviar un missatge a Cristiano Ronaldo: "Vam començar la Lliga massa tristos".

I per primer cop en tres anys, Mourinho va lloar el Barça, però per penjar-se medalles: "Hem guanyat el millor equip del món dels últims 20 o 30 anys. Per a mi és un orgull haver estat l'entrenador que ha trencat l'hegemonia del Barça a nivell nacional, perquè a nivell internacional ho vaig fer amb l'Inter". Mourinho pot incendiar encara més aquest club que diu que sempre estimarà. El mateix que va dir del Barça ara fa 15 anys des del balcó de la Generalitat.

stats