Esports 21/11/2012

Un empresari de Singapur ofereix 60.000 euros per unes cadires inspirades en Mourinho i Cristiano

Cada peça té com a objectiu recaptar fons per a l'Alt Comissionat de les NU per als Refugiats (ACNUR)

Efe
1 min
La cadira inspirada en el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho

LisboaUn empresari de Singapur ofereix 60.000 euros per unes cadires inspirades en l'entrenador portuguès José Mourinho i el davanter portuguès Cristiano Ronaldo. Es tracta d'una subhasta benèfica, segons han informat aquest dimecres a Efe fonts de l'organització.

La licitació, de 30.000 euros per cada peça, té com a objectiu recaptar fons per a l'Alt Comissionat de les NU per als Refugiats (ACNUR), han dit els responsables de la iniciativa, anomenada 'Duets' i sorgida al municipi portuguès de Paredes (situat a 30 quilòmetres de Porto).

La subhasta final dels dos objectes, el preu inicial dels quals s'havia fixat en 5.000 euros, es determinarà el pròxim dia 30 a Lisboa. La cadira en honor a Mourinho, titulada com l'epopeia signada per Luiz Vaz de Camoes, 'Lusíadas', està concebuda com un homenatge dels portuguesos als èxits de l'entrenador del Reial Madrid, segons els seus creadors, José Luís Ferreira i Rui Pedro Freire.

Estèticament dóna sensació de robustesa pel port massís que li confereixen els seus reforçats reposabraços. La de Cristiano, obra de la dissenyadora Nini Andrade da Silva, té una forma ondular. Presenta un color daurat, a imatge de la reeixida carrera de l'internacional portuguès, i el seu interior evoca el fons d'una porteria.

Entre d'altres, s'han rebut ofertes per la cadira dissenyada per la fadista Mariza o per la de la cantant brasilera Maria Bethania, i fins i tot un banc ha ofert 15.000 euros per adquirir l'obra inspirada per l'escriptor moçambiquès Mia Couto. El projecte tenia un objectiu inicial de 100.000 euros, segons l'organització, però a causa de les altes ofertes ja rebudes s'espera superar aquesta xifra.

stats