LLIGA DE CAMPIONS
Esports 18/09/2012

Mourinho afronta un judici al Bernabéu

Després del pèssim partit contra el Sevilla, Mourinho i Cristiano tornen al Bernabéu per rebre un equip anglès preparat per fer més gran la ferida del conjunt madridista (20.45 hores, TVE i TV3).

Nuria García
3 min
Mourinho afronta un judici al Bernabéu

BARCELONA.Després de perdre contra el Sevilla d'una manera clara i contundent dissabte, el Reial Madrid debuta aquest vespre (20.45 hores, TVE i TV3) a la Lliga de Campions contra el Manchester City. La derrota al Sánchez Pizjuán, que fa que el club madridista estigui a vuit punts del Barça, el líder de Primera Divisió, va provocar les crítiques del tècnic blanc, José Mourinho, cap als seus jugadors, a qui va acusar de falta d'actitud. El tècnic va pronunciar en roda de premsa frases com "No tinc equip" i "Hauria canviat set jugadors, però només podia fer tres canvis".

Avui el jutge serà el Santiago Bernabéu, que es retrobarà amb l'equip, amb Mourinho i amb Cristiano Ronaldo després que aquest últim digués -a la zona mixta del partit contra el Granada- que no celebrava els gols perquè estava "trist". "Si em preguntes com crec que el Santiago Bernabéu rebrà el meu equip, et contestaré, però si em preguntes com rebrà el Santiago Bernabéu el jugador A, B o C, no és una pregunta per a mi", va dir Mourinho en una entrevista a Televisió Espanyola, que va esquivar respondre com espera que el Bernabéu rebi el davanter portuguès. Tot i això, sembla que el judici del Bernabéu no fa perdre la son a Mourinho, que assegura que, a ell, les crítiques no l'afecten perquè fa "autocrítica". "I els jugadors han de fer el mateix i saber què estem fent malament", va apuntar en la roda de premsa.

El tècnic va reconèixer que el partit contra el City "no arriba en el millor moment", si bé espera que serveixi a l'equip, que en aquest inici s'ha mostrat bastant inestable, per reaccionar. "Hem jugat un bon partit contra el Barça, una gran Supercopa, però estem jugant un pèssim campionat i partits molt negatius a la Lliga. Potser el que aquest equip necessita són partits de gran dificultat per la qualitat de l'adversari i pel que t'hi jugues".

Tot i això, Mourinho no tira la tovallola i creu que un equip com el Madrid ha de lluitar per totes les competicions en què participa. "Jugar la Champions em motiva tant com jugar la Lliga. Jugar contra el Manchester City em motiva tant com jugar contra el Getafe. La motivació és una cosa intrínseca a la meva feina", va destacar.

"Tindrem equip"

Després del "monòleg" a Sevilla, com ell va definir la roda de premsa que va protagonitzar al Pizjuán, ahir Mourinho va intentar arraconar les crítiques i va optar per un discurs que esperonés els seus jugadors: va evitar els retrets però recordar algunes de les coses que espera dels seus jugadors. El portuguès va assegurar que la seva "convicció" és que avui, contra el City, tindrà equip. "Un equip determinat, compacte, solidari.... L'equip serà el més important. Tots voldran treballar per a tots i la gent estarà al cent per cent", va dir el portuguès.

Ell va assenyalar-se com el principal culpable de la situació que viu l'equip en aquesta arrencada de temporada: "Considero que el culpable sóc jo. Quan guanyem, en els meus equips guanyem tots, i, si perdem, el primer responsable sóc jo". Mourinho va tornar a parlar de falta de motivació de la plantilla blanca per explicar el mal inici a la Lliga -ocupen l'onzena posició- i per això va entonar el mea culpa . "No he sigut capaç de crear un grup compromès per al qual la primera prioritat de la seva vida sigui el futbol", va afirmar, abans de deixar clar que la seva relació amb els jugadors és excel·lent: "És impossible tenir més bona relació entre entrenador i jugadors que la que tinc jo".

Així doncs, el tècnic dels blancs està convençut que aquest vespre l'equip canviarà el xip i oferirà una cara diferent de la que va mostrar a Sevilla. "Ens podrà faltar una mica de tranquil·litat, de confiança i d'autoestima perquè acabem de jugar un partit pèssim i fatal, però estarem al cent per cent. Em puc equivocar, però és la meva sensació", va aventurar el portuguès.

Dos campions de Lliga

El Reial Madrid, el campió de Lliga la temporada passada, rep avui al Bernabéu la visita del campió de la Premier League, el Manchester City. Després de treure's l'espineta de guanyar la lliga la campanya passada, els anglesos necessiten una bona arrencada a la competició europea després de la desastrosa participació de l'any passat, en què van caure eliminats a la fase de grups.

El City arriba al Bernabéu després d'haver renovat David Silva fins al 2017, però amb el dubte de l'estat de forma de l'argentí Sergio Agüero. El Kun es va lesionar al genoll en el primer partit de lliga i viatja a Madrid després de començar a entrenar-se amb l'equip aquesta mateixa setmana després d'un mes d'inactivitat.

stats