REIAL MADRID
Esports 12/03/2011

Mourinho reescriu el passat

àlex Gozalbo
2 min
Mourinho reescriu el passat

Surt a escàndol per roda de premsa. José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, va jugar ahir a reescriure el passat, en recordar les eliminatòries del Barça contra l'Inter de Milà i el Chelsea. A la seva manera, esclar.

"No puc parlar perquè quan sóc crític surten tots els comitès, el d'àrbitres i el d'antiviolència. No puc parlar gaire, però el debat d'aquesta setmana en relació amb el partit de Lliga de Campions és un debat que no entenc perquè l'any passat va passar el mateix amb l'Inter i fa dos anys amb el Chelsea i no se'n va parlar tant". "No val la pena comentar-ho gaire", va sentenciar l'entrenador portuguès.

El Barça va caure eliminat la temporada passada contra l'Inter de Milà a les semifinals de la Lliga de Campions. José Mourinho, que aleshores era l'entrenador de l'equip italià, considera que el seu equip va ser perjudicat en el partit de tornada, per haver de jugar des del minut 28 de la primera meitat amb deu jugadors per l'expulsió de Motta. El tècnic s'oblida, en canvi, que l'àrbitre del partit, Frank de Bleeckere, va obviar un penal a Ibrahimovic i va anular un gol de Bojan per unes mans de Touré.

L'entrenador portuguès també va fer referència a l'eliminatòria de fa dues temporades contra el Chelsea. Després del partit de tornada Guus Hiddink va reclamar "tres o quatre penals". Ni el tècnic holandès ni José Mourinho, en canvi, semblen recordar que el Barça va jugar a Stamford Bridge des del minut 66 amb un jugador menys a causa de l'expulsió d'Abidal.

Interpretar els fets en funció de l'argument que vol crear és la gran obsessió de José Mourinho, a qui encanta imaginar-se enemics impersonals: "Si volen acabar amb el campionat, potser jo els ajudo i no convoco Casillas per al pròxim partit". Les frases amb subjecte elidit són la seva gran especialitat.

Mourinho també es va queixar ahir del calendari: "Quan un equip juga dimarts Lliga de Campions, i diumenge, Lliga, i un altre ho fa dimecres i dissabte, no puc dir que donin res al Reial Madrid, ni que hi ha condicions iguals per competir, ni que les regles són les mateixes. No són les mateixes per a tothom".

El més curiós del cas és que el tècnic ja va utilitzar els mateixos arguments quan entrenava al Chelsea ("qui controla els partits televisats i decideix quan es juga", va dir a Londres) i a l'Inter ("el calendari ens perjudica", va assegurar a Milà).

Sense Cristiano

José Mourinho va deixar ahir Cristiano Ronaldo fora de la convocatòria del partit d'aquest vespre (20 hores, GolT i Canal + Liga) contra l'Hèrcules d'Alacant. Ho va fer pensant en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. El València, per la seva banda, juga aquesta nit (22 hores, TV3 i La Sexta) contra el Saragossa.

stats