LLIGA
Esports 31/03/2012

Mourinho fa tornar boig el Madrid

El Madrid visita l'Osasuna (20 h) pensant a defensar els sis punts d'avantatge sobre el Barça. El partit arriba marcat per les informacions que parlen de negociacions del tècnic portuguès amb el City.

Toni Padilla
3 min
MOURINHO, DESAFIANT  El tècnic portuguès va atacar ahir la premsa, acusant-la de criticar-lo tant si parla com si calla, com va fer al camp del Vila-real.

BARCELONA.El Reial Madrid visita avui l'estadi de l'Osasuna (20 h, Gol Televisió i Canal +) després d'uns dies estranys. Malgrat les dues últimes victòries dels blancs (Reial Societat i Apoel), l'actualitat madridista està condicionada per diferents informacions que parlen d'un clima tens portes endins. Segons explicava el diari As , la relació entre Iker Casillas i José Mourinho cada dia és pitjor i, de fet, ja sonen noms de possibles porters que podrien arribar al Santiago Bernabéu a petició de Mourinho, com Courtois (Atlètic).

Florentino Pérez, però, calla i mou fils des de la foscor. El president blanc sap que si alguna cosa uneix el seu tècnic i el seu capità és el desig de guanyar la Lliga com sigui. Casillas és conscient que si el Madrid derrota el Barça el portuguès podria marxar cap a Anglaterra traient pit. Mou, per la seva banda, segueix alimentant rumors sobre la seva sortida del club. Així, segons va desvelar el periodista José Antonio Abellán a ABC Punto Radio, el tècnic ja s'hauria compromès amb el Manchester City per fer-se càrrec del conjunt anglès a partir de la temporada vinent, una decisió que hauria comunicat al president Florentino Pérez fa dues setmanes. La pressió de l'entorn mediàtic, el seu distanciament amb Iker Casillas i el fet d'estar constantment al centre de la polèmica serien els motius que haurien empès Mourinho a prendre la decisió de tornar a la Premier League, un desig que mai ha amagat tot i tenir encara dos anys més de contracte amb el club blanc.

Florentino fins i tot faria dies que treballa amb una llista de noms de tècnics que podrien ocupar la plaça de Mourinho si finalment marxa, com l'actual seleccionador alemany, Joachim Löw, i Rafa Benítez. El que va ser tècnic del Liverpool ja va substituir Mourinho a l'Inter de Milà sense gaire sort. El president sap que Mourinho és un home de doble discurs, que manté portes obertes per si cal marxar però a la vegada treballa en la pròxima temporada -ja ha entregat un calendari laboral per al mes de juliol-. L'entrenador de Setúbal, quan no hi ha micròfons, juga amb un discurs ambigu sobre el futur, com ja va fer al Chelsea i l'Inter. Mourinho ha comentat a persones del seu cercle personal que un dels problemes del Madrid és que no sap com pot acabar tot. Guanyar un o dos títols podria permetre-li marxar com un heroi, però un altre any sense èxits a la Lliga i la Champions podria ser definitiu. El portuguès, doncs, es busca una sortida sense tancar la possibilitat de seguir al Madrid. Com altres cops, Mourinho filtra informacions per crear situacions de tensió en què ell pot guanyar poder, o en cas contrari, guanyar un argument per fer-se la víctima si li toca marxar del Madrid. Ja ho va fer amb Jorge Valdano i ara ho fa amb Iker Casillas.

Però Florentino Pérez també juga amb un doble discurs. Manifesta a Mourinho tot el seu suport però a la vegada es prepara per si aquesta és l'última temporada del portuguès a Madrid. El president del Madrid sap que una ratxa de mals resultats podria fer esclatar aquest conflicte entre Casillas i Mourinho, un escenari que seria ben perillós, ja que la major part de la massa social donaria suport al capità. Pérez, doncs, no es mulla en persona perquè sap que el vestidor és un polvorí. Si esclata, Mourinho marxaria. Si no esclata, potser tots acaben celebrant plegats el títol de Lliga. Un equilibri massa fràgil.

Iker, el talp

Casillas, per exemple, aparenta normalitat tot i que portes endins viu enfrontat amb Mourinho. La seva mala relació data de l'estiu passat, quan Iker Casillas es va posar en contacte amb Xavi i Puyol per reparar les ferides de la Supercopa -aquella Supercopa en què Mourinho va posar el dit a l'ull de Tito Vilanova-, cosa que no va agradar gens al tècnic portuguès. A més, al gener Casillas i Sergio Ramos van plantar cara al tècnic durant un entrenament, un enfrontament que va ser publicat pel diari Marca . Mourinho, que ja havia reclamat als seus homes que no expliquessin res a la premsa després de veure algunes informacions al diari El País , va arribar a la conclusió que el talphavia de ser precisament Casillas.

El porter del Madrid, que s'ha mostrat dolgut per algunes crítiques que ha rebut de directius o companys propers a Mourinho, aparenta normalitat malgrat notar que no té el suport total de Florentino. Però Mourinho tampoc el nota, ja que Pérez no es mulla en aquest duel entre el tècnic i el capità. Un equilibri ben fràgil per a un equip que, curiosament, és líder de Primera Divisió.

stats