ESQUÍ

'Juanito' Muehlegg, l'esquiador que va donar positiu per dopatge, és ara un constructor al Brasil

Un diari suec ha trobat l'esquiador alemany amb passaport espanyol

L'exesquiador espanyol d'origen alemany Johann Muehlegg, a qui li van retirar 3 ors olímpics a Salt Lake City 2002 per dopatge, es dedica ara a la construcció i viu des de fa anys a Natal, al nord de Brasil. El diari suec "Expressen" publica avui un reportatge sobre la nova vida de Muehlegg, que va desapareixer de la llum pública el 2006, dos anys despres d'anunciar la seva retirada després de la Sentència en contra del Comitè Olímpic Internacional (COI). 

Muehlegg, de 43 anys, es va nacionalitzar espanyol el 1999 després d'una baralla amb la Federació Alemanya i poc després va guanyar la Copa del Món d'esquí de fons, la primera medalla d'Or per a l'esport d'hivern espanyol en aquesta disciplina. 

El fondista alemany es va convertir en un fenomen popular a Espanya, on va ser rebatejat com a "Juanito" i exhibit per les autoritats com un heroi, condició que és va fer més gran quan va guanyar 3 medalles d'or en els Jocs d'Hivern del 2002. 

"El trampós més horrible del món de l'esquí", com el defineix "Expressen", que va marxar a Natal després de l'escàndol, dirigeix una empresa dedicada a la construcció i la venda d'immobles, practica el surf i ha format una família al Brasil. "No vull parlar sobre el que va passar, ho he deixat tot enrere", ha declarat Muehlegg a aquest diari, que reprodueix fotos i un vídeo de l'exesquiador a la seva casa a Natal.  Muehlegg assegura que no segueix l'esquí de fons i que no te cap contacte amb aquest esport. "Expressen" ha localitzat Muehlegg ja que el nom apareix en una disputa judicial vinculada amb la seva activitat empresarial. 


Més continguts de