MUNDIAL 2014

La final del Mundial es filmarà amb un sistema pioner de 360 graus per poder reviure el partit als cines

Els aficionats podran reviure el partit a les pantalles de 360° o 180° dels futurs cinemes panoràmics, com si l'espectador estigués presenciant el partit assegut a l'estadi

La final del Mundial es convertirà en una producció pionera d'una experiència de visionat de 360 graus, gràcies a una OmniCam Ultra HD panoràmica que han creat els científics de l'Institut Fraunhofer Heinrich Hertz de Berlín. Segons ha comunicat la FIFA, "els aficionats al futbol podran reviure tota l'emoció i el suspens del partit amb aquest format pioner, per primera vegada al nou Museu del Futbol Mundial de la FIFA, que té previst obrir les portes al públic a principis del 2016 a Zuric".

Situada sobre la línia de mig camp, la OmniCam gravarà tot l'estadi en una vista panoràmica. Això significa que els partits de futbol es podran veure a les pantalles de 360 ° o 180 ° dels futurs cinemes panoràmics, com si l'espectador presenciés el partit assegut a l'estadi.

Els usuaris tindran l'oportunitat de navegar per l'estadi i, per tant, convertir-se ells mateixos en operadors de càmera. La OmniCam consta d'un anell de diverses càmeres escalable per miralls, i permet gravar un vídeo panoràmic amb una resolució de 2.000 x 10.000 píxels. Deu càmeres digitals que fan servir deu segments de mirall de 36 graus ofereixen segments individuals que s'uneixen en un processador en temps real, per generar un panorama de vídeo sense paral d'alta qualitat.