Esports 17/04/2012

Munic es vestirà de blaugrana per viure el clàssic europeu

Natalia Arroyo
2 min
UNA LLARGA RIVALITAT  Fink, Effenberg i Raúl durant un partit de Champions de l'any 2000.

BARCELONA.Munic serà, avui, més blaugrana que mai. I els catalans culers que viuen a la capital bavaresa animaran aquest vespre el Bayern com no ho han fet en tota la temporada. "Els que no seguíem el Bayern, ara ho estem fent perquè volem que eliminin el Madrid", reconeix Àngels Puig, una catalana que viu a Munic i que es reunirà amb una colla de blaugranes en un dels dos locals on acostumen a veure els partits del Barça. Són uns quaranta fidels que encara no s'han constituït com a penya però que estan en procés de fer-ho i inaugurar oficialment la Bayerischer Penya Blaugrana. "Tenim una visita amb el notari per formalitzar-nos com a club -és un pas previ obligatori a Alemanya-. Després només quedarà rebre la confirmació del Barça".

Pocs madridistes a Marienplatz

"No hi ha gaire ambient d'aficionats blancs pel centre de Munic", explicava Max Zierer, col·laborador de la Mittelbayerische Zeitung , seguidor del Bayern i simpatitzant del Barça, després de passejar per Marienplatz. "Però tant la premsa d'aquí com els aficionats tenim clar que el Madrid és millor i que les nostres opcions de passar a la final no superen el 30%". Amb aquesta fredor analitzen els alemanys un duel que, segons Zierer, a Munic consideren "l'únic duel europeu amb autèntica tradició".

Il·lusió i por

Puig també ha captat aquest pessimisme entre els aficionats bavaresos, però creu que "la il·lusió per jugar la final a casa" ajudarà a compensar la teòrica inferioritat d'un Bayern que, a més, arriba a aquestes semifinals descartat de la lluita a la Bundesliga. "Li tenen una mica més de por al Madrid del que diuen obertament, i més ara que no estan en gaire bon moment".

Per Zierer, però, és justament el fracàs a la competició local el que fa més perillós el Bayern per a aquesta eliminatòria. "Ara que no tenen opcions a la Lliga no amaguen que se centren en la Champions. És l'únic que els queda". De manera extraoficial, la Bayerischer PB es reunirà per seguir en clau blaugrana el Bayern-Madrid en un dels locals de trobada habituals.

Units pel mateix enemic

"A Munic sempre se li ha tingut simpatia al Barça, un club que cau bé -afirma Puig-. Institucionalment, les dues entitats es respecten molt". No és la mateixa relació que els vincula amb el Reial Madrid, amb qui històricament han xocat. "Segurament al Bayern i al Barça els connecta la forta rivalitat que senten pel mateix enemic", apunta.

Zierer recorda l'episodi que va protagonitzar l'exblaugrana Van Bommel el 2007, quan va celebrar un dels seus gols al Bernabéu amb dues botifarres. "Barça, Madrid i Bayern Munic tenen un punt de connexió emocional evident".

stats