NBA
Esports 02/04/2012

40 punts de Kobe Bryant en el triomf dels Lakers contra els Golden State Warriors (120-112)

Els Lakers han aconseguit el seu rècord de punts aquesta temporada amb una gran actuació de Kobe i Gasol (66 punts entre tots dos)

Efe
2 min
Els Lakers segueixen sense aclarir si traspassen Gasol

BarcelonaKobe Bryant va recuperar la seva millor versió (40 punts) per dur a la victòria Los Angeles Lakers contra els Golden State Warriors, tot i l'esquinç de turmell sofert per Andrew Bynum en el primer quart del partit. L'escorta, que va arribar als 40 punts per cinquena vegada aquesta temporada, va comptar amb l'ajuda de Pau Gasol, que va sumar el seu vintè quart doble-doble de la temporada, amb 26 punts i 11 rebots. Per part dels Warriors, sense els lesionats Stephen Curry i Andrew Bogut, va destacar David Lee, amb 27 punts.

Els 120 punts dels Lakers són la seva millor anotació de la temporada. Bryant, oblidada la seva horrible actuació de dissabte davant els Hornets, va convertir en cistelles les dues primeres pilotes que li van arribar, i aquesta bona arrencada va fer que tornés a absorbir gran part de l'atac del seu equip, gairebé sense incidència d'Andrew Bynum i Pau Gasol –quatre tirs a cistella entre tots dos en els primers 12 minuts.

Els Warriors van aprofitar aquesta circumstància i, gràcies a l'explosiu treball de Dorell Wright i Klay Thompson, es van posar per davant (16-19), tot i que l'energia de Josh McRoberts i Steve Blake va contagiar els seus companys per recuperar l'avantatge al final del primer quart (27-26).

Bynum ja s'havia retirat als vestidors amb un esquinç de turmell que es va fer en una acció fortuïta en trepitjar el seu company McRoberts. El pivot no va tornar a la pista tot i que l'equip va informar que la lesió és "moderada" i no té importància. L'equip de Mark Jackson va bolcar llavors el seu atac en la destresa de Lee a la zona, la qual cosa, sumada a l'aportació des de la banqueta de Richard Jefferson, va provocar que el segon quart discorregués per vies molt igualades.

Al descans es va arribar amb una penetració de costa a costa a càrrec de Ramon Sessions (57-54). Amb aquesta mateixa velocitat es van disparar els Lakers al començament de la segona meitat (77-65), gràcies a un protagonisme creixent de Gasol la immensa superioritat en els rebots, apartat en què va tenir molt a veure Troy Murphy. Bryant no va perdre pistonada i la resistència dels Warriors va anar caient a poc a poc. Un triple de Murphy va donar 15 d'avantatge (89-74) als angelins poc abans d'arribar al darrer quart.

Malgrat això, els de la badia de San Francisco van seguir lluitant. Un parcial de 2-12 amb grans accions de Nate Robinson –quatre triples en l'últim període– i Thompson va reduir la renda local a un sol punt (97-96), moment en què els Lakers van reaccionar amb un triple de Sessions i una cistella de Gasol. Els Lakers van romandre concentrats fins al final, i dos triples consecutius, obra de Bryant –amb el qual va arribar als 40 punts– i World Peace, van segellar la victòria.

stats