BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 18/09/2012

Nacho Llovet, de la pista de bàsquet a la universitat

àlex Gozalbo
2 min
Nacho Llovet, a la dreta d'Albert Ventura, durant la presentació de les noves equipacions del Fiatc Joventut.

BADALONALa crisi sacseja amb força el món del bàsquet i ser jugador professional ja no resol la vida dels esportistes, alguns dels quals cobren sous de mileurista. Conscient d'aquesta situació, Nacho Llovet, pivot que la temporada passada va començar 19 dels seus 30 partits a la Lliga Endesa com a titular, ha decidit no aparcar els estudis i compaginar-los amb els entrenaments i els partits.

Llovet comença aquest any quart de la carrera d'enginyeria industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelona. "No és fàcil compaginar el bàsquet amb la universitat perquè gairebé no puc anar a classe, però els professors em donen moltes facilitats i em canvien els horaris dels exàmens", comenta el jugador a l'ARA.

El pivot de 21 anys explica: "Quan arribes a l'ACB deixes de ser un estudiant que juga a bàsquet per convertir-te en un jugador de bàsquet que estudia. Les prioritats canvien, però tinc clar que, tal com està el panorama actual, no puc deixar d'estudiar perquè el món de l'esport no és el que era i és interessant tenir alguna cosa per quan s'acabi la carrera com a jugador".

El jove intenta no perdre el ritme dels seus companys de classe, al mateix temps que rendeix en els exigents entrenaments de Salva Maldonado. "Ho porto prou bé i mentre pugui ho seguiré fent perquè és útil, m'agrada i em serveix per desconnectar una mica. Quan les coses no van bé, tens un altre entorn molt diferent en què moure't. És positiu per a mi", recorda Nacho Llovet, que la temporada passada va tenir un protagonisme més gran del que indiquen les seves estadístiques (3 punts i 2,5 rebots).

Cara coneguda al vestidor

Abans els jugadors veterans eren els encarregats d'introduir les noves incorporacions als equips, però això està canviant i joves com Nacho Llovet han d'assumir ara aquest paper: "Tot i els canvis, el nucli de jugadors d'aquí s'ha mantingut prou estable i això serveix d'ajuda als nous companys, que no coneixen ni el club ni la competició. No es tracta de liderar el vestidor, sinó de fer més fàcil la seva integració", opina el pivot.

stats