US OPEN
Esports 10/09/2013

Nadal fa sortir de polleguera Djokovic i guanya la final de l'US Open

El jugador de Manacor guanya per segon cop a Flushing Meadows en quatre sets: 6-2, 3-6, 6-4 i 6-1

Toni Padilla
2 min

BarcelonaRafa Nadal s'ha proclamat campió de l'Obert dels Estats Units, darrer Grand Slam de la temporada, després de derrotar, en més de tres hores de joc, el número 1 mundial, Novak Djokovic.

Nadal ha dominat una final que s'hauria pogut complicar durant el tercer set, quan el serbi s'ha posat 3-0. Però una reacció fantàstica del balear ha capgirat el guió de la final. Aquest és el segon triomf de Nadal a Nova York. El jugador balear ja suma 13 títols del Grand Slam.

Nadal ha posat la directa en un primer set en què ha trencat dos cops el servei d'un Djokovic erràtic. Però al segon, el jugador de Belgrad ha reaccionat i després d'un punt fantàstic de 54 cops ha trencat el servei de Nadal. Aquest era tot just el segon servei que perdia Nadal en tot el torneig, i el primer de tres consecutius en què Djokovic ha aconseguit el 'break'. Nadal, després de perdre el primer set en tot el torneig, ha patit durant uns jocs en què els dos jugadors han brillat. Djokovic, molt agressiu amb el 'drive', ha dominat alguns jocs, però Nadal no s'ha rendit i després de patir amb el seu servei ha aconseguit un 'break' que ha alterat l'estat anímic del seu rival.

Nadal ha passat del 2-1 en contra al 6-4 en un tercer set memorable dels dos jugadors. El joc indomable del jugador de Manacor ha fet sortir de polleguera Djokovic, que s'ha fet un fart de fallar cops en un darrer set sense història, amb Djokovic arribant als 50 errors no forçats. Curiosament, el serbi ha fet el doble d'errades que el manacorí, però també ha aconseguit el doble de punts guanyadors, prova del seu joc agressiu.

Djokovic encara és el número 1 mundial, però amb Nadal brillant sobre pista ràpida el de Manacor ja és a un sol pas de recuperar la primera posició. "Rafa ha merescut guanyar aquest torneig", ha dit el serbi. Nadal, que ha guanyat dos Grand Slam l'any del seu retorn després de la lesió, ha felicitat el seu rival, ja que "ningú aconsegueix portar el meu joc tan al límit". Després de guanyar a Roland Garros i Nova York, Nadal jugarà ara amb la selecció espanyola a la Copa Davis.

stats