TENIS - ROLAND GARROS
Esports 07/06/2012

Nadal arriba a les semifinals sense cedir ni un sol set

Rafa Nadal jugarà una de les semifinals de Roland Garros. El manacorí es va desfer d'Almagro (7-6, 6-2 i 6-3) i ara el seu rival a semifinals serà David Ferrer, que va superar Murray (6-4, 6-7, 6-3 i 6-2).

Nuria García
2 min

BARCELONA.Rafa Nadal segueix intractable a Roland Garros. El manacorí ha aconseguit arribar a les semifinals del torneig parisenc sense haver cedit ni un sol set. El tenista de Manacor va superar en els quarts de final el murcià Nicolás Almagro (7-6, 6-2 i 6-3), en la que va ser la seva cinquantena victòria a Roland Garros. Amb el triomf, Nadal es va classificar per setena vegada per a les semifinals del Grand Slam parisenc, on es trobarà demà amb el xabià David Ferrer, que ahir va vèncer en l'altre partit de quarts de final l'escocès Andy Murray.

Per desfer-se de Nicolás Almagro, Nadal gairebé només va haver de patir en el primer set, en què va haver d'arribar al tie-break . Un cop passat aquest tràngol, el de Manacor va superar el seu rival en totes les facetes del joc -sobretot quan servia- i es va assegurar el pas a les semifinals en gairebé tres hores de partit.

Primera semifinal per a Ferrer

L'altre nom propi del dia a Roland Garros va ser David Ferrer, que està en un gran moment de forma. El de Xàbia es va desfer de l'escocès Andy Murray en quatre llargs sets (6-4, 6-7, 6-3 i 6-2) i va aconseguir classificar-se per a les semifinals del torneig parisenc per primer cop en la seva carrera. El partit va haver de ser suspès durant pràcticament mitja hora per la pluja quan Murray dominava. L'aturada va semblar desconcertar l'escocès, que després de la represa es va veure sorprès per un Ferrer que va trobar la manera de dominar Murray i superar-lo per quarta vegada sobre terra batuda.

Demà es trobaran Nadal i Ferrer per tercer cop aquesta temporada. En els dos enfrontaments previs -a Roma i al Godó-, el de Manacor ha superat Ferrer, tot i que el de Xàbia sempre li ha posat les coses complicades en el primer set. De fet, en terra batuda Ferrer només ha pogut superar Nadal un cop en la seva carrera: el 2004, a Stuttgart. A partir de llavors, han seguit 12 triomfs del de Manacor, en què només ha cedit un set.

L'altra semifinal de demà enfrontarà el número u del món, Novak Djokovic, amb Roger Federer.

stats