DOPATGE
Esports 12/02/2013

Nadal demana més controls antidopatge per evitar falsos mites

El manacorí considera que l'esport pateix "terribles" patacades quan es descobreix que un mite s'ha dopat

Efe
2 min
Nadal considera que ha d'haver més controls antidopatge

Sao Paulo (Brasil)Rafael Nadal, que participa aquesta setmana en l'Open del Brasil que es disputa a Sao Paulo, ha defensat avui dimarts que hi hagi més controls antidopatge per evitar que l'esport pateixi "terribles" cops quan s'assabenta que alguns mites s'han construït a partir de mentides. En aquest sentit, Nadal ha considerat que el cas Amstrong perjudica el món de l'esport. D'aquesta manera, el manacorí s'ha sumat a la petició de Roger Federer, després que el suís va demanar fa uns dies més controls per aturar el dopatge.

"Necessitem els controls que facin falta, els que siguin, perquè volem estar segurs que el rival amb qui ens enfrontem en una pista de tennis o en una pista d'atletisme està en les mateixes condicions que tu", ha explicat Nadal, que la setmana passada va reaparèixer a Xile després de set mesos d'absència per una lesió al genoll.

No obstant això, Nadal ha demanat que els controls siguin "públics", ja que, segons ell, "l'esport és exemple per als nens, per a la societat, ressalta els valors de la vida i les trampes no representen això". "No importa que siguin cada setmana, però tothom ha de saber els controls que passem de sang i orina, perquè l'esport ha de ser net, però també ha de semblar-ho", ha afegit.

El manacorí ha demanat també a l'Associació de Tennistes Professionals (ATP) que es preocupi més pels esportistes al final de la seva carrera, per evitar que durant la seva professió hagin de jugar tant en les anomenades "pistes dures". "S'han de revisar les superfícies per a les properes generacions, ja que és un tema més mèdic que dels mateixos jugadors, ja que les pistes dures són molt problemàtiques per als jugadors i l'ATP se'n preocupa molt poc ", ha assenyalat Nadal.

Nadal debutarà avui en el torneig de dobles, en el qual forma parella amb l'argentí David Nalbandián, i s'enfrontarà als també espanyols Pablo Andújar i Guillermo García-López. Dijous, Nadal jugarà el seu primer partit individual contra el vencedor de la trobada entre el xilè Paul Capdeville i Zeballos, ja en segona ronda a la qual ha accedit de forma directa.

stats