Publicitat
Publicitat

Un Nadal clau en el futur a curt termini del Barça

Bartomeu reitera el suport a Luis Enrique a l’espera de conèixer el veredicte del TAS

El 2015 serà un any clau en el futur del Barça, segons Josep Maria Bartomeu. El president va trobar-se amb els mitjans de comunicació en el tradicional dinar de Nadal i va admetre que el 2014 ha sigut un any marcat pels problemes, però va afirmar que els reptes del 2015 s’encaren amb il·lusió. L’any vinent, per exemple, tocarà avançar el projecte de remodelació del Camp Nou. Tal com informava l’ARA, la primera setmana de desembre Josep Maria Bartomeu i el directiu de l’àrea patrimonial, Jordi Moix, van començar a dur a terme unes trobades amb els partits polítics per teixir complicitats de cara al projecte de l’Espai Barça. La primera reunió va ser amb ERC, mentre que amb CiU el contacte és permanent. Bartomeu, de fet, va afirmar que el 2015 s’iniciarà el projecte amb les obres del Miniestadi: “Treballarem per complir amb el repte de portar en l’assemblea del 2015 als nostres compromissaris les propostes dels arquitectes que s’escolliran per fer possible aquest Espai Barça, que ha de ser una realitat el 2021”.

L’Espai Barça, però, no és l’únic tema important a Can Barça ara mateix. Fa un any Sandro Rosell feia el mateix discurs a la mateixa sala, l’Espai Roma, poques setmanes abans de dimitir i cedir el seu lloc a un Bartomeu que de mica en mica s’ha rodejat de cares noves en les àrees clau per tal de tapar fuites d’aigua. De fet, un dels temes que apareixia entre converses al dinar era la sanció de la FIFA d’un any sense poder fitxar, ja que s’espera la sentència del TAS abans de Cap d’Any. I si el TAS no dóna la raó al Barça, la sanció podria fer molt mal. Dins del club la sensació és que no es pot esperar el perdó, però confien veure que el TAS suavitzi una mica el càstig. El que passarà aquest Nadal, doncs, condicionarà el club durant els pròxims mesos.

El Barça, però, celebra Nadal amb optimisme. Per exemple, per intentar donar més volada al premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu no es va comunicar el guanyador durant el discurs nadalenc, com en altres anys, i s’ha organitzat una roda de premsa just abans del Barça-Còrdova. A més, la directiva ha encarregat una sèrie d’activitats per obrir el Camp Nou als socis aquest Nadal. A més, ahir al vespre el vicepresident Jordi Cardoner va encendre les llums nadalenques de l’estadi.

Fronts oberts

Però el cagatió del Barça i els follets que feien salts per l’estadi quan queia la nit queden en un segon terme, ja que la directiva treballa per tancar fronts i encarar el futur amb calma. “El 2014 ha sigut un any complex i difícil, en què han succeït moltes coses. Les hem combatut de manera molt oberta i us hem ofert tanta informació com hem pogut. Molts d’aquests temes continuen oberts i hi seguirem lluitant”, admetia Bartomeu, que va veure que, un dia abans, al tradicional dinar dels treballadors del club no hi feia acte de presència Txema Corbella, encarregat del material durant 30 anys, que marxa del club enfadat per la manera en què ha sigut apartat.

De fet, al dinar de premsa algun mitjà, com L’Esportiu, no hi va assistir molest pel tracte d’una directiva que va voler enviar un missatge optimista. “El 2015 serà un any molt important per al club. Pot ser un any transcendent perquè hi ha moltes coses per decidir sobre la taula, i les anirem treballant. És un any en què també tenim molta il·lusió i confiança dipositada en el Barça de Luis Enrique, un entrenador en qui confiem per tirar endavant aquest projecte esportiu. Hi queden uns mesos magnífics, uns mesos d’emoció, i tenim aquesta il·lusió i confiança en ell perquè és una persona que la mereix i per com estem veient que treballa”, va remarcar Bartomeu, envoltat dels homes que ha fitxat per intentar redreçar el rumb de la nau: Nacho Mestre, director gerent; Albert Soler, responsable de relacions institucionals; Albert Montagut, cap de comunicació, i Gaby Pérez, encarregat de seguretat.

En un any el Barça ha canviat bastant: nou president, nous càrrecs importants i nous problemes que no existien fa un any, com la sanció de la FIFA. Un conte que pot acabar en un malson nadalenc. O pot ser en un regal de Reis.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT