LA LLUITA PEL NÚMERO 1 DE L'ATP
Esports 03/01/2011

Nadal: el moment de fer història

Rafa Nadal comença avui a Doha una temporada marcada per la consecució del quart Grand Slam seguit, l'Open d'Austràlia. Roger Federer s'ha preparat a fons per tornar a ser el número 1.

Marina Sancho
2 min
Nadal i Federer seran la principal atracció del torneig de Doha. A la imatge, jugant un partit de promoció sobre l'aigua davant de la capital de Qatar.

Barcelona.El torneig de Doha dóna avui el tret de sortida a l'ATP World Tour, en què participen Rafa Nadal i Roger Federer, que un any més es disputaran el tron del tenis ATP. El gran moment, però, arribarà el 17 de gener, amb l'Open d'Austràlia, el primer Grand Slam. Melbourne pot ser l'escenari on Nadal faci més gran encara la seva llegenda, ja que si mossega aquest títol, es convertirà en el tercer tenista d'aconseguir els quatre Grand Slam seguits (ja ho van fer Don Budge el 1938 i Rod Laver el 1969).

El 2010 no va començar bé per a Nadal, que es va haver de retirar del torneig australià per una lesió al genoll. El de Manacor va estar dos mesos lluny de les pistes, recuperant-se i treballant la manera de contrarestar els punts forts dels seus rivals. En tornar, es va alçar amb els altres tres grans: Roland Garros, Wimbledon i, per primer cop, l'Open dels Estats Units.

Federer vol tornar a ser el millor

Roger Federer vol recuperar el número 1 i superar així el rècord de Pete Sampras com el jugador que més setmanes ha estat al capdamunt del rànquing ATP. El nord-americà és un bon mirall on mirar-se i així ho va demostrar Federer l'estiu passat, quan va fitxar el tècnic Paul Annacone, exentrenador de Sampras, Safin i Henman.

L'arribada d'Annacone va ser un senyal que Federer necessitava ajuda, ja que el suís només recorre a un entrenador quan sent que alguna cosa no va bé. Federer venia de perdre a Wimbledon i Roland Garros i havia caigut al número 3 de l'ATP. Ja sota les ordres d'Annacone va guanyar a Cincinnati, Estocolm i Basilea, i va acabar l'any amb la seva cinquena Copa Masters, en què va guanyar Nadal a la final.

Tot i que el duel Federer-Nadal centrarà la temporada, la resta de tenistes intentaran acabar amb la seva hegemonia. Austràlia serà el primer graó i Andy Murray, número 4 del món, té clar que haurà "de jugar molt millor, perquè els dos tenen un gran nivell". Per fer un bon paper, Murray ha treballat "molt el servei".

Serà difícil, però, que el 2011 no acabi amb Nadal o Federer al capdamunt de l'ATP. Avui, Nadal és el número 1, veurem d'aquí 365 dies.

stats