RAL·LIS
Esports 25/12/2011

Nani Roma i Rosa Romero: un matrimoni al Dakar

Nuria García
3 min
Nani Roma i Rosa Romero marxaran ben aviat cap a l'Argentina, on els esperen quinze dies d'emocions intenses.

BARCELONANani Roma no estarà sol en el Dakar que l'1 de gener comença a Mar del Plata, a l'Argentina. A més del seu copilot -el francès Michel Périn-, també tindrà la companyia de la seva dona, Rosa Romero. Com ja va passar en l'edició del 2006, tots dos tornaran a coincidir sobre la sorra. Aquest cop, a diferència d'aleshores, que va ser a l'Àfrica, serà a l'Amèrica del Sud. "El 2006 era jo qui havia d'anar a veure-la perquè ella no volia molestar-me", recorda Nani Roma, que afegeix: "El Dakar forma part de la meva vida i, per a la Rosa, participar-hi és el seu somni, la seva passió".

Tots dos lluitaran per objectius diferents. Rosa Romero, després de guanyar el campionat de Catalunya d'enduro i ser tercera en l'estatal, vol acabar el seu primer Dakar, mentre que el seu marit intentarà guanyar-lo per primer cop en cotxe, després d'haver-se adjudicat el triomf ja en motos el 2004. "La meva missió al Dakar és tractar de guanyar. La Rosa va molt ben acompanyada, no serà una distracció per a mi. Estic content que la Rosa torni al Dakar", diu el Nani. Rosa Romero és conscient que el Dakar és una cursa molt complicada: "Hem de plantejar cada dia el millor possible, conservar el físic i la mecànica. Arribar al final seria una gran fita", assegura.

El motor com a nexe

No és estrany que Rosa Romero i Nani Roma corrin junts el Dakar. Es van conèixer gràcies al motor. A mitjans dels anys 90, la Rosa va demanar a una amiga entrenar-se amb la seva colla de les motos. I allà hi era el Nani, amb qui va congeniar ràpidament. "Els nostres fills, l'Abril, la Júlia i el Marc, es quedaran amb els avis". De fet, els seus tres fills viuran uns Reis sense els pares, però ja fa anys que viuen aquesta situació.

Tot i que competiran en la mateixa cursa, es podran veure poc. La Rosa matinarà més i sortirà abans que el seu marit. "Ens veurem i jo a vegades la passaré a ella", diu el Nani, rialler. I la seva dona li respon: "A vegades no! Cada dia", i riu. Tot i això, al bivac es veuran. "Als vespres ens podrem veure, però tot és molt independent", comenta el Nani, i la Rosa afegeix: "Ell està centrat en les seves coses. Al bivac hi haurà algun moment, però serà difícil estar junts".

Romero debuta a l'Amèrica del Sud

Rosa Romero participarà per segon cop al Dakar, però serà el primer cop que s'enfronti a les dunes de l'Amèrica del Sud. I ho farà acompanyada del canari Pedro Peñate, en la que serà la seva cinquena experiència al Dakar. "Sé pel Nani com és el terreny i quines són les complicacions de cada etapa. L'organització ja s'encarrega que sigui una prova dura", assegura la pilot. De fet, l'any 2006, Rosa Romero no va poder acabar el Dakar, però no va ser per un problema seu. "Vam quedar que, si el motxiller abandonava, ella també ho faria". I així va ser: el seu motxiller, Otger Robert, va caure i es va veure obligada a deixar-ho córrer. "La del 2006 va ser una experiència positiva però curta i ara hem tingut marge per preparar-nos bé", diu.

Per a tots dos aquest cop serà diferent: "La Rosa té una estructura molt bona i un bon equip", diu el Nani, i la Rosa afegeix: "Estic molt més en forma i tinc més experiència. Aquest any he treballat molt per complir el meu gran somni: arribar a la meta al Perú".

stats