BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 02/06/2012

Navarro empeny el Barça Regal a la seva sisena final consecutiva

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro felicitat per Erazem Lorbek, Fran Vázquez  i Víctor Sada a la Fonteta de València.

El Barça Regal les va passar magres a València, on perdia per quatre punts de diferència a minut i mig del final. L'aparició de Joan Carles Navarro, que va anotar 7 dels seus 17 punts en els últims tres minuts, va rescatar l'equip blaugrana, que es va classificar per jugar la seva sisena final consecutiva de la Lliga Endesa.

Xavi Pascual ha estat tota la temporada reclamant un tirador exterior i els deu triples que ahir va fallar el Barça Regal en els primers 39 minuts de partit li donen la raó. Mesos després encara cou la sortida de Basile i Lakovic, solucionada de manera deficient. El que passa és que el tècnic de Gavà sí que compta amb un líder clar a la pista: Joan Carles Navarro. El capità, amb tant dolor al peu com ràbia al cervell, va anotar un triple decisiu en l'últim minut i va desmoralitzar un excel·lent València Basket que ja no va saber jugar les últimes dues possessions.

El València Basket va exhibir ahir moltes de les mil disfresses amb les quals ha competit aquesta temporada contra un Barça Regal que va saber mostrar-se més regular.

L'equip local va encetar el partit sense la tensió necessària en un win or go home . Tou, sense esperit competitiu i amb la relaxació que ha desesperat els seus aficionats durant bona part de la temporada, el València Basket va apostar per un intercanvi de cistelles en el primer quart. Aquesta tàctica és la pitjor del món contra un equip com el Barça Regal, que si no va sentenciar abans el quart partit de les semifinals va ser per culpa del seu poc encert en el tir exterior. L'equip blaugrana va arribar al descans sense anotar cap triple.

Amb el pas dels minuts, el València Basket es va endurir i l'enfrontament va viure un període sense tan glamur anotador. L'entrada a la pista de Joan Carles Navarro no va tenir el mateix efecte que dimecres i el Barça Regal en va tenir prou d'arribar al descans amb una renda de quatre punts. Va aparèixer llavors la millor versió del València Basket. L'equip local, que havia anotat 11 punts en 10 minuts, en va fer 12 en dos i mig. Un escàndol contra l'apàtica defensa blaugrana, que per moments va semblar la de diumenge. Sort en va tenir el Barça Regal de l'empenta final de Joan Carles Navarro, clau per deixar l'equip a la final.

Un rival conegut

El rival que es trobarà el Barça Regal a la final no li serà estrany, ja que serà el guanyador del partit que avui (20.30 hores, Teledeporte) disputen el Reial Madrid i el Caja Laboral. De les 13 finals que l'equip blaugrana ha jugat des de la temporada 1994-95, quatre han estat contra el conjunt madrileny i tres, contra el basc.

stats