COPA DEL REI ACB
Esports 16/02/2012

Navarro, la gran arma del Barça a la Copa

àlex Gozalbo
3 min
TOTS ELS SISTEMES PORTEN A NAVARRO Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, dibuixa una acció ofensiva durant un partit d'aquesta temporada. Navarro sempre està present en els sistemes ofensius del tècnic de Gavà, que fa quatre anys que és a la banqueta blaugrana.

BARCELONAMés d'un quart de segle després, la Copa del Rei torna a Barcelona, on el Barça Regal i el Reial Madrid lluitaran per desfer l'empat en títols que protagonitzen. Els dos favorits, que lluitaran amb sis equips més per guanyar el campionat, acumulen 22 edicions d'aquest torneig a les vitrines dels seus respectius museus. En joc, doncs, hi ha l'hegemonia en una competició que comença aquest vespre al Palau Sant Jordi amb els dos primers partits de quarts de final. La jornada d'avui s'obre amb el duel basc entre el Caja Laboral i el Lagun Aro GBC (19 h) i continua amb el matx entre el Barça Regal i el Lucentum Alacant (21.30 h).

L'equip blaugrana s'aferra a la seva gran estrella, Joan Carles Navarro, per intentar una gesta de proporcions majúscules. D'una banda, busca el seu tercer títol de la Copa del Rei consecutiu, una fita que cap equip aconsegueix des de la dècada dels anys 80. A més, intentarà oblidar-se de la mala sort que persegueix els amfitrions: tan sols dos conjunts (CAI Saragossa i Caja Laboral) han aconseguit guanyar jugant a casa.

Navarro acumula cinc títols i en tots hi ha tingut una aportació decisiva. Des que l'ACB va assumir l'any 1984 l'organització d'aquest esdeveniment, cap altre jugador ha guanyat tants campionats. El palmarès de l'escorta del Barça Regal només és superat per Clifford Luyk i Epi. "Són grans jugadors, dos històrics que ho van fer molt bé i van guanyar moltes coses, però ara hem de viure el present", assegura Navarro a l'ARA.

"Sisena copa? S'ha d'anar pas per pas, però hem d'intentar aprofitar que juguem a casa. Fa molt de temps que no se celebra a Barcelona, i només per aquest motiu ja serà especial", explica Joan Carles Navarro, que els últims mesos no ha pogut jugar amb continuïtat per culpa d'una fasciïtis plantar. "Cada dia em trobo millor. Espero que el peu aguanti i que pugui jugar la Copa del Rei al 100%", diu. I afegeix: "Hem fet un bon treball previ i crec que l'equip arriba molt bé a la Copa del Rei, amb confiança. Aquesta és una competició especial en què has d'anar amb molt de compte, però estem contents".

"El Messi de l'equip"

El pes del joc del Barça Regal recau en tres jugadors: Joan Carles Navarro, Chuck Eidson i Erazem Lorbek. El primer, però, és qui acumula tots els galons. El seu entrenador, Xavi Pascual, reconeix que "és el Messi de l'equip". El tècnic, que ahir va descartar Joe Ingles per jugar el primer partit contra el Lucentum Alacant, reconeix que per culpa dels problemes físics "Joan Carles Navarro no està perfecte, però cada vegada està millor".

El pes de Navarro al vestidor no es discuteix i els seus companys tenen clar qui és el jugador clau. "Espero que faci com sempre, que no guanyi el títol de millor jugador (MVP) però que una vegada més ens faci guanyar el títol", explica Víctor Sada. "És un jugador que a la pista resulta del tot imprescindible", afegeix l'altre base de l'equip, Marcelinho Huertas.

Els jugadors que fa anys que estan al seu costat no dubten a elogiar-lo i alguns, com Pete Mickeal, fan broma amb els honors que Navarro hauria de rebre: "Crec que ja és hora que li donin el títol de Rei de Catalunya".

Els elogis es transformen en sorpresa quan opinen els jugadors que comparteixen vestidor amb Navarro per primera temporada. Chuck Eidson ("és un jugador increïble"), Xavi Rabaseda ("fa coses que cap jugador pot fer") o Joe Ingles ("el millor que té és el seu talent ofensiu") ja coneixien el seu rendiment als partits, però aquest any han descobert les seves genialitats als entrenaments.

stats