NBA
Esports 27/11/2012

Els Brooklyn Nets guanyen el duel de Nova York i els Spurs, Thunder i Grizzlies no s'aturen

Res atura els San Antonio Spurs, els Oklahoma City Thunder i els Memphis Grizzlies, que una jornada més es van apuntar al triomf, els dos primers amb exhibicions ofensives i el tercer en mostrar seva classe d'equip guanyador

Efe
3 min

BarcelonaEn el primer duel d'equips novaiorquesos, els Nets de Brooklyn van vèncer als Knicks i els van obligar a compartir liderat a la Divisió Atlàntic. Els Spurs van tenir un entrenament davant l'equip amb la pitjor marca de la lliga, els Washington Wizards, que van ser atropellats en el seu propi camp (92-118). El pivot francès Boris Diaw i l'ala-pivot brasiler Tiago Splitter van aportar 16 i 15 punts, respectivament. Tots dos van encapçalar una llista de set jugadors que van tenir dobles dígits, entre ells també l'escorta argentí Manu Gino bili.Els Spurs van guanyar el quart partit consecutiu fora del seu camp d'una gira de sis i compten amb una marca de 8-1 de visitants i global de 12-3, ambdues les millors de la NBA.

Els Thunder es van imposar per 114-69 davant els Bobcats de Charlotte. L'aler Kevin Durant va anotar 18 punts i va encapçalar una llista de sis jugadors dels Thunder, inclosos tres titulars, que van tenir dobles dígits. El base Russell Westbrook va ser un d'ells en aconseguir un doble-doble de 12 punts, 11 assistències, va recuperar dues pilotes i va capturar dos rebots.

Els Thunder (11-4), que van guanyar el segon partit consecutiu i són líders en la Divisió Nord-oest, van establir la cinquena major diferència en la història de la NBA en una primera part en concloure amb parcial de 64-24 i la més gran en la era del rellotge des que el 2 de novembre de 1991 els Warriors de Golden State aconseguir 88-41 davant els Kings de Sacramento.

Els Grizzlies no van fer el seu millor bàsquet, però van comptar amb l'energia i agressivitat que van aportar la parella formada per l'ala-pivot Zach Randolph i el pivot català Marc Gasol i van guanyar 84-78 als Cavaliers de Cleveland. Randolph i Gasol van anotar 19 punts cadascun i van encapçalar l'atac dels Grizzlies (10-2) que segueixen segons a la Divisió Sud-oest, on els Spurs (12-3) són els líders.

Duel Nets-Knicks

La rivalitat generada entre els Nets de Brooklyn i els Knicks de Nova York es va saldar amb triomf per als primers en vèncer en la pròrroga per 96-89 en el seu nou camp del Barclays Center. La victòria va permetre als Nets (9-4) empatar en el primer lloc de la Divisió Atlàntic amb els Knicks, que no compartien lideratge amb els seus nous veïns des del 30 de novembre de 1997. Mentre que l'última vegada que els Knicks van ser líders en la Divisió Atlàntic va ser el 30 de gener del 2007.

El pivot titular nord-americà d'origen cubà Brook López va aconseguir un doble-doble de 22 punts, 11 rebots i va posar cinc taps, deixant com el líder indiscutible en el joc sota la cistella davant els homes alts dels Knicks. El partit, que va tenir un ambient d'autèntica fase final, s'hauria d'haver disputat el passat 1 de novembre i havia de ser el inaugural de la nova temporada per als dos equips, però el pas destructiu de l'huracà "Sandy" va forçar al seu ajornament. La victòria va deixar als Nets amb marca de 7-1 i als Knicks amb 4-4 fora del Masison Square Garden (5-0), on estan invictes.

L'aler Carmelo Anthony va tornar a ser el líder dels Knicks en aportar un doble-doble de 35 punts i 13 rebots, però no va poder aconseguir els punts decisius en la pròrroga. El base veneçolà Greivis Vásquez va aconseguir un doble-doble de 25 punts, 10 assistències i sis rebots que van ajudar als Hornets de Nova Orleans a guanyar a domicili per 98-105 a Los Angeles Clippers i trencar així una ratxa de set derrotes consecutives.

L'aler Caron Butler va anotar nou triples per primera vegada en la seva carrera en 15 intents i va aportar 33 punts que el van deixar com el líder encistellador dels Clippers (8-6), que van perdre el quart partit seguit i ara comparteixen el liderat de la Divisió Pacífic amb els Warriors de Golden State.

La ratxa guanyadora va seguir una jornada més per als Jazz de Utah que en el seu camp van vèncer per 105-103 als Nuggets de Denver en duel d'equips de la Divisió Nord-oest.

El pivot Al Jefferson va anotar 28 punts, millor marca de la temporada, i l'ala-pivot Derrick Favors va encertar tres tirs lliures a la part final del temps reglamentari que van assegurar l'invicte dels Jazz al EnergySolutions Arena de Salt Lake City, on tenen marca perfecta de 6-0.

Els Bucks de Milwaukee van guanyar a domicili 92-93 els Bulls de Chicago i els Pistons de Detroit es van imposar 108-101 als Trail Blazers de Portland.

stats