15/04/2013

Neymar s'acosta al Barça de mica en mica

2 min
El davanter Neymar en una imatge d'arxiu amb la selecció brasilera.

BarcelonaCap de setmana intens a Barcelona per la presència del pare del jugador brasiler Neymar a la ciutat, acompanyat pel representant Marcos Malaquias i l'empresari André Cury, un dels homes de confiança de Sandro Rosell en terres brasileres. El Barça fa uns dos anys que treballa intensament per tenir preferència a l'hora de fitxar la jove estrella del Santos i en les últimes hores s'han accentuat els rumors sobre la possibilitat que sigui blaugrana aquest estiu. Inicialment, totes les parts tenen pactat que Neymar sigui blaugrana després del Mundial de l'estiu del 2014.

Oficialment, el Barça no valora la presència del pare de Neymar i no admet cap contacte. I l'entorn del jugador brasiler afirma que l'únic motiu de la presència del brasiler a Catalunya va ser mantenir una reunió amb Nike, la marca que patrocina el jugador del Santos. El pare del jugador va arribar dissabte acompanyat d'André Cury, un empresari que sol participar en les operacions del Barça al Brasil des de l'arribada de Rosell a la presidència, i també de Marquinhos Malaquias, íntim amic de la família i representant, però sense drets, del jugador del Santos.

Però no és cap secret que el Barça vol intentar aconseguir fitxar Neymar aquest estiu. El problema és que les mancances en defensa i la decisió de Valdés de no voler renovar han posat bastons a les rodes a la preparació de la temporada vinent. La secretaria tècnica, la directiva i Tito Vilanova fa mesos que treballen en la preparació del curs 2013-2014, però encara no hi ha acord entre totes les parts sobre les prioritats. Vilanova vol reforçar la defensa amb un bon central, la directiva aposta per Neymar perquè es tracta d'un fitxatge que mouria molts diners, i totes les parts intenten decidir què cal fer amb la porteria. El club preferiria vendre Valdés, ja que si continua una temporada més marxaria sense deixar diners a la caixa del Barça, però Vilanova confia totalment en el seu porter i no veuria malament assegurar-se un any més de Valdés i permetre que marxi el 2014, però reforçar abans la defensa i l'atac.

Sigui com sigui, Neymar serà un dels noms propis de l'estiu. El mateix jugador va parlar ahir. Preguntat per la presència del seu pare a Barcelona, Neymar va respondre: "Qui no és fan del Barça? Estic molt content i agraeixo el seu afecte. Em sento la persona més feliç del món. Independentment de si em vol fitxar un equip o un altre, sóc feliç al club que m'agrada, el Santos. En el moment oportú parlaré per a tothom, però de moment tothom pot estar tranquil". André Cury, que oficialment no té drets de representació del jugador, va anar més enllà i, en declaracions en una ràdio brasilera des de Barcelona, va parlar obertament de l'interès del club blaugrana per fitxar un jugador que, segons la seva opinió, "acabarà amb la messidependència al Barça". Segons Cury, el fitxatge és qüestió de mesos.

stats