PREMI VÁZQUEZ MONTALBÁN
Esports 19/12/2012

L'escriptor anglès Nick Hornby guanya la novena edició del premi Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu

Hornby es va fer famós amb el llibre "Fever Pitch", on explicava les seves vivències com a aficionat de l'Arsenal

Toni Padilla
1 min
L'escriptor Nick Hornby

BarcelonaL'escriptor i periodista anglès Nick Hornby ha guanyat la novena edició del premi Vázquez Montalbán en la seva categoria de periodisme esportiu. Hornby va escriure el 1992 el llibre "Fever Pitch" sobre la seva relació d'amor amb l'Arsenal, llibre que va ser un èxit i va arribar al cinema amb guió del mateix escriptor.

Després d'estudiar literatura anglesa a Cambridge, Hornby va col·laborar com periodista al diari The Independent i com crític de música per a The New Yorker. Gran aficionat de l'Arsenal, el 1992 va escriure un llibre recordant més d'una dècada patint amb un club que llavors no solia guanyar, llibre que guanyaria el premi "William Hill Sports Book of the Year". Apassionat de la música i l'esport, Hornby s'ha consolidat com un dels grans escriptors britànics amb històries urbanes protagonitzades per antiherois. Algunes de les seves obres, com "Alta fidelitat" (1995) o "About a boy" (2002) han saltat al cinema.

Palmarès del premi Vázquez Montalbán de Periodisme esportiu

2004 Patrick Mignon

2005 Joaquim Maria Puyal

2006 Juan Villoro

2007 Simon Kuper

2008 Candido Cannavò

2009 Ramon Besa

2010 Eduardo Galeano

2011 Santiago Segurola

stats