COPA D'ÀFRICA
Esports 10/02/2013

Nigèria derrota Burkina Faso per 1-0 i guanya la Copa d'Àfrica

Els nigerians no guanyaven la Copa des de 1994 i ara jugaran la Copa Confederacions del Brasil

Toni Padilla
El nigerià Azubuike Egwuekwe celebra el triomf amb una bandera

BarcelonaUn solitari gol de Sunday Mbia durant els darrers minuts del primer temps ha donat a la selecció nigeriana el títol de campiona d'Àfrica de futbol. Les 'super àligues verdes' han derrotat per 1-0 l'equip sorpresa del torneig, Burkina Faso, obtenint de pas el passaport per jugar la Copa Confederacions d'aquest estiu al Brasil, on seran rival d'Espanya, l'Uruguai i Tahití.

Nigèria, que no guanyava el torneig des de l'any 1994, ha anat creixent mica en mica en el torneig gràcies al joc dels seus davanters. A la final però, Burkina Faso s'ha defensat bé i el gol l'ha marcat un dels pocs jugadors que encara juga al seu país, Mbia, un migcampista. Els nigerians han defensat amb encert durant la segona part, quan Burkina Faso ha atacat sense molta fortuna.