Nova Zelanda esclafa França i passa a les semifinals (62-13)

Savea lidera els atacs dels All Blacks contra un rival sense resposta

Ferran Vital
Savea, fent un assaig contra França

BarcelonaNova Zelanda i França repetien escenari i rival als quarts de final d'una Copa del Món, vuit anys després de la cita del 2007. Em aquella ocasió, el XV del Gall va eliminar uns All Blacks que partien amb el cartell de favorits, per bé que va ser un partit molt estrany amb imprecisions i errades en el joc poc pròpies del rugbi d'elit.

Vuit anys després, el Millenium Stadium de Cardiff tornava a acollir dos vells rivals, amb moltes històries i comptes pendents. Tal com va passar el 2007, els neozelandesos partien amb el cartell de favorit, per bé que els francesos arribaven disposats a repetir la gesta aconseguida vuit anys abans.

Els All Blacks, amb la lliçó ben apresa, van sortir al camp amb un nivell de joc i una velocitat pròpies d'un equip d'un altra galàxia. Ras i curt, el primer temps dels neozelandesos ha estat per emmarcar. Al minut 10 de joc ha arribat el primer assaig dels All Blacks, de la mà del segona línia Retallick, que gràcies a la seva intuïció trencava la defensa francesa per primer cop. El festival neozelandès ha continuat de la mà de l'aler Nehe Milner-Skudder, que amb un subtil moviment de cintura ha deixat asseguts tres defensors francesos i ha conquerit a plaer la zona de marca rival. L'altre aler, Julian Savea, ha rematat l'exhibició kiwi amb dos assajos més abans del descans, fent gala de la seva força, velocitat i agilitat, i demostrant per què el consideren el nou Jonah Lomu. Mentrestant, Dan Carter convertia tres dels quatre assajos i encara transformava un cop de càstig per als homes de negre.

França, totalment superada, ha salvat l'honor gràcies a un solitari assaig aconseguit per Picamoles, aprofitant l'única acció de mèrit del XV del Gall en els primers 40 minuts de joc. Així doncs, a la mitja part s'hi arribava amb un clar 29 a 13 al marcador que exemplificava les diferències entre els dos equips.

Humiliació francesa

Però el gruix de la revenja encara havia d'arribar. Els All Blacks, amb molta set de revenja, han esborrat el XV del Gall durant el segon temps, infligint un càstig majúscul que quedarà gravat a la història dels mundials.

Jerome Kaino, Julian Savea (que completava un fantàstic 'hat trick'), Kieran Read i Tawera Kerr-Barlow en dues ocasions han perforat la defensa francesa i han anotat assajos per als homes de negre, davant la impotència francesa, incapaç no només d'aturar les ofensives rivals, sinó fins i tot d'anotar algun punt al llarg del segon temps.

Al final del partit s'hi ha arribat amb un clar 62 a 13, que suposa la pitjor derrota de la història de França en un partit oficial, i que hauria de provocar canvis en una selecció plena de talent però que fa massa anys que està perduda en la mediocritat.