MUNDIAL 2014
Esports 07/09/2012

Objectiu, Maracaná 2014

El futbol europeu viurà a partir d'avui l'inici de la fase de classificació per al Mundial del 2014. Espanya juga avui un partit amistós, però dimarts ja debuta de manera oficial.

Toni Padilla
3 min
Objectiu, Maracaná 2014

BARCELONA.El Brasil viu dies frenètics. Ja ha començat el compte enrere per als Jocs Olímpics del 2016 a Rio de Janeiro, la ciutat que també serà la seu de la Copa de les Confederacions de futbol del 2013 i del Mundial del 2014. Un Mundial que ja fa mesos que viu els partits de la fase de classificació a tots els continents excepte a Europa, on els partits es posen en marxa avui mateix. Per a la major part de jugadors del Barça, per exemple, aquestes jornades internacionals marquen l'inici del camí cap a la final de l'estadi de Maracaná del 13 de juliol del 2014.

El 1950 el vell Maracaná ja va ser l'escenari d'una de les finals més famoses de la història, quan l'Uruguai es va proclamar campió davant dels amfitrions brasilers per 1-2. Aquell 1950 Antoni Ramallets va brillar i es va guanyar el sobrenom de gat de Maracaná per la seva actuació en un estadi que, remodelat, s'ha convertit en el somni dels internacionals del Barça. Tant dels que juguen amb Espanya com de Messi i Mascherano. "Cal anar pas a pas. Però jugar un Mundial al Brasil és una gran motivació per als argentins", admetia Mascherano al diari ARA fa mesos. "El Brasil simbolitza molt per al futbol, serà preciós poder ser-hi. Caldrà treballar molt", pensa Pedro. Sergio Busquets afirma: "No es pot pensar en el Mundial quan encara ens queda una fase de classificació contra equips com França, però lògicament volem ser al Brasil. És un país de futbol, un gran escenari".

Espanya, contra França

Espanya juga avui a Pontevedra un amistós contra l'Aràbia Saudita de Frank Rijkaard -un equip ja descartat a les eliminatòria de l'Àsia- abans de debutar dimarts, dia 11, a Tbilissi contra Geòrgia. Del Bosque ha convocat per a aquest primer partit oficial Valdés, Piqué, Cesc, Xavi, Villa, Iniesta, Busquets, Pedro i Jordi Alba. Villa pot tenir minuts avui, tal com va confirmar el seleccionador. Tots somien ser al Brasil superant un grup en què hi ha un rival prou dur: França. La resta de rivals (Bielorússia, Geòrgia i Finlàndia) no haurien de tenir opcions en un Grup I en què el primer es classifica directament i el segon s'ho jugarà tot a un play-off final. Els duels amb una França en què encara no sabem si jugarà Abidal seran el 16 d'octubre del 2012 a Espanya i el 26 de març del 2013 a París. La resta de grups europeus també es posen en marxa avui mateix. Alguns grups presenten un cartell atractiu, amb diferents equips amb aspiracions, com el B (Itàlia, la República Txeca i Dinamarca), el C (Alemanya, Irlanda i Suècia) i el G (Anglaterra, Ucraïna i Polònia).

A l'Amèrica del Sud, en canvi, ja fa mesos que juguen la fase de classificació (un grup únic de 9 seleccions en què els quatre primers es classifiquen i el cinquè jugarà un play-off contra un equip de l'Àsia). Després de les primeres sis jornades sobre 18, tant l'Argentina de Messi i Mascherano com el Xile d'Alexis es classificarien. Aquests dies l'Argentina juga dos partits: el primer serà avui contra el Paraguai a casa i el segon a Lima, contra el Perú, dimarts vinent. Xile, que lidera el grup, només juga un partit: serà dimarts a Santiago de Xile contra Colòmbia.

Dos amistosos per al Brasil

En canvi, el Brasil no haurà de viure cap fase classificatòria, ja que els organitzadors tenen garantida la participació. De totes maneres, la selecció canarinha , amb Dani Alves i Adriano, juga dos amistosos a casa. El primer rival serà Sud-àfrica a Sao Paulo i el segon la Xina, dilluns a Recife.

stats