Oleguer Presas: "Felip Puig vol una ciutadania submisa mitjançant la por"

En el seu text al setmanari 'Directa', surt en contra del conseller d'Interior perquè creu que la seva "ofensiva policial i judicial" no pretén solucionar el problema de la violència, només atemorir la ciutadania

Oleguer Presas, exjugador del Barça, ha llançat a través d'un article d'opinió dures acusacions contra Felip Puig, conseller d'Interior de la Generalitat, per la seva actuació contra les manifestacions i els aldarulls de la vaga general del 29-M.

"Es pot anar més enllà de la simple anàlisi que ho considera [la vaga del 29-M] vandalisme i veure mostres d'impotència i ràbia contra aquest sistema que generalitza la pobresa, perpetua les desigualtats i ofega esperances. No per això deixen de ser accions criticables, però també ens permet veure clar que una 'ofensiva policial i judicial' com la que ha anunciat Felip Puig no pretén solucionar el problema, sinó aconseguir una ciutadania submisa mitjançant la por", afirma en el seu text al setmanari de comunicació ' Directa'.

"Altra vegada –continua–, s'aprofita l'alarmisme i l'excepcionalitat per retallar drets, aquesta vegada polítics i socials. I és que ja se sap, estem en temps de crisi i ara toca estrènyer-nos el cinturó... més ben dit, que uns se’l treguin per collar-nos-el a la resta. Al coll i ben fort", finalitza el text.

Oleguer no justifica els actes violents, però tracta d'explicar-los a través de la desesperació que està creant l'actual crisi a molts ciutadans.

"És totalment criticable la crema de contenidors, establiments o destrosses al mobiliari urbà. Però quedar-nos en això i no veure la tensió generada per la situació extrema a la qual cada vegada més famílies es veuen abocades en quedar-se sense feina, sense casa, sense recursos i sense perspectives per capgirar la situació, només pot ser diagnosticat com miopia voluntària i voluntat difamadora", afegeix.

A més, afegeix que "ens diuen que ens estrenyem el cinturó, que és temps de crisi, que no queda altre remei, que la situació és excepcional... I això, tot ho justifica. Discursos presentats com a neutres però amb una alta càrrega ideològica. No hi ha altra opció, és l'únic camí. I així, van aprovant polítiques i retallades que de neutres no en tenen res".