Esports 05/04/2012

Oleguer Presas: "Felip Puig vol una ciutadania submisa mitjançant la por"

En el seu text al setmanari 'Directa', surt en contra del conseller d'Interior perquè creu que la seva "ofensiva policial i judicial" no pretén solucionar el problema de la violència, només atemorir la ciutadania

Ara
2 min
Oleguer Presas i Víctor Valdés anant a un entrenament l'abril del 2003.

BarcelonaOleguer Presas, exjugador del Barça, ha llançat a través d'un article d'opinió dures acusacions contra Felip Puig, conseller d'Interior de la Generalitat, per la seva actuació contra les manifestacions i els aldarulls de la vaga general del 29-M.

"Es pot anar més enllà de la simple anàlisi que ho considera [la vaga del 29-M] vandalisme i veure mostres d'impotència i ràbia contra aquest sistema que generalitza la pobresa, perpetua les desigualtats i ofega esperances. No per això deixen de ser accions criticables, però també ens permet veure clar que una 'ofensiva policial i judicial' com la que ha anunciat Felip Puig no pretén solucionar el problema, sinó aconseguir una ciutadania submisa mitjançant la por", afirma en el seu text al setmanari de comunicació 'Directa'.

"Altra vegada –continua–, s'aprofita l'alarmisme i l'excepcionalitat per retallar drets, aquesta vegada polítics i socials. I és que ja se sap, estem en temps de crisi i ara toca estrènyer-nos el cinturó... més ben dit, que uns se’l treguin per collar-nos-el a la resta. Al coll i ben fort", finalitza el text.

Oleguer no justifica els actes violents, però tracta d'explicar-los a través de la desesperació que està creant l'actual crisi a molts ciutadans.

"És totalment criticable la crema de contenidors, establiments o destrosses al mobiliari urbà. Però quedar-nos en això i no veure la tensió generada per la situació extrema a la qual cada vegada més famílies es veuen abocades en quedar-se sense feina, sense casa, sense recursos i sense perspectives per capgirar la situació, només pot ser diagnosticat com miopia voluntària i voluntat difamadora", afegeix.

A més, afegeix que "ens diuen que ens estrenyem el cinturó, que és temps de crisi, que no queda altre remei, que la situació és excepcional... I això, tot ho justifica. Discursos presentats com a neutres però amb una alta càrrega ideològica. No hi ha altra opció, és l'únic camí. I així, van aprovant polítiques i retallades que de neutres no en tenen res".

stats