MARATÓ BARCELONA 2011
Esports 07/03/2011

Omari guanya amb la tercera marca de l'any

Levi Matebo Omari va ser el guanyador de la Marató de Barcelona, que va batre rècords de participació. 15.075 atletes es van inscriure en la prova barcelonina, dels quals 13.062 van fer la sortida.

Nuria García
A un segon del rècord El kenià Omari va aconseguir  un gran temps, però es va quedar a un segon del rècord.

Barcelona.L'atleta kenià Levi Matebo Omari es va imposar en la 33a edició de la Marató de Barcelona, amb un temps espectacular: 2:07:31, la tercera marca mundial de l'any, només un segon per sobre del rècord que en la passada edició va establir el seu compatriota Jackson Kotut. Amb la destacada absència dels atletes etíops, que aquest any partien com a favorits però als quals la seva federació els va denegar el visat de sortida del país, els kenians van copar el podi, amb Joseph Kimeli Langat segon i Josephat Yego tercer. El millor català va ser Marc Roig, que va acabar en la novena posició i va rebaixar en gairebé un minut la seva millor marca personal. El temps que va aconseguir Omari fa que la cursa barcelonina es consolidi com la més ràpida de l'Estat i una de les millors d'Europa.

En la categoria femenina, la guanyadora va ser l'atleta sueca no professional Josephine Ambjörnsson -de fet, la seva professió és la de comptable-, amb un temps de 2:45:31, cinc minuts per sota de la seva millor marca personal fins ahir. Sense corredores que aspiressin a fer grans marques i que superessin el temps d'Ana Isabel Alonso, la sueca va marcar un ritme bastant alt i va acabar davant de la madrilenya Nuria Prieto, que va superar en la recta final la britànica Martha Hall, dominadora durant gran part de la cursa. La primera catalana que va arribar a la meta va ser Rosa Espachs Olivera, que va ser cinquena.

Rècord de participació

Ahir la Marató de Barcelona també va aconseguir batre un altre rècord, en aquest cas el de participació. Els 15.075 atletes que s'hi van inscriure i els 13.062 que van fer la sortida de la cursa van establir una nova marca de què pot estar orgullosa la prova barcelonina.

A més, la Marató de Barcelona va reafirmar la seva condició d'internacional amb corredors procedents de gairebé 90 països. I és que el 45% dels inscrits van ser corredors estrangers.

Per la seva banda, els ciutadans de Barcelona van respondre a la perfecció i es van bolcar en la prova, van omplir els carrers per on va passar la Marató i van animar el pas dels corredors.