Natació sincronitzada

"A la vida res és de color de rosa": Ona Carbonell presenta llibre

Des dels 9 fins als 26 anys la nedadora catalana s'ha passat tres anys i mig sencers dins l'aigua

Ona Carbonell ha fet càlculs. Des dels 9 fins als 26 anys s'ha passat tres anys i mig sencers dins l'aigua. La dada impacta tant com el llibre que acaba de publicar i ha presentat aquest dimecres, 'Tres minuts, quaranta segons' (col·lecció Fanbooks, de l'Editorial 62). "La vida de la natació sincronitzada és difícil, però preciosa. Et jugues anys de feina en tan sols uns minuts. Hi ha molts moments durs en què penses a deixar-ho, però a la vida res és de color de rosa i tot et proporciona un aprenentatge", ha dit.

"La vida de la natació sincronitzada és difícil, però preciosa"

Ona Carbonell Natació sincronitzada

"La meva relació d'amor amb la natació sincronitzada té molt de melodrama romàntic i tempestuós. Un dia tot és meravellós i sóc la persona més feliç del món. L'endemà tot és un drama i torno a casa entre llàgrimes", reconeix la nedadora en un fragment del llibre.

La nedadora catalana s'ha inspirat en l'estil del llibre d' Andre Agassi per dir-hi la seva. "Sóc molt perfeccionista i mai veia el moment de fer un llibre. És la història d'una nena que té el somni de ser una sirena, d'una noia que vol mantenir-se sota l'aigua. És un llibre d'aprenentatge personal", ha assegurat la jove, que va entrar al CAR amb 14 anys.

Ona Carbonell no refusa cap tema, però els tracta tots amb un gran respecte. També la seva relació amb Anna Tarrés. "Parlo amb transparència i naturalitat. No crec que s'ofengui ningú pel que explico, perquè no hi ha res fictici, tot és real. Suposo que ella parlarà... perquè sempre ho fa", ha explicat la nedadora, que ja pensa en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020: "Em queden piles per a estona. El meu cos i la meva ment estan preparats".

"La crueltat d'aquest esport és intolerable. És un relat molt dur, però molt tendre"

Jordi Basté Periodista

Jordi Basté, presentador de 'El món a RAC1', ha estat l'encarregat de presentar el llibre. "La crueltat d'aquest esport és intolerable. La protagonista té una relació d'amor-odi amb la natació sincronitzada. És un relat molt dur, però molt tendre. L'Ona és meravellosament elegant amb les crítiques. No té por, però sí respecte", ha explicat el periodista, que ha destacat la importància de l'entorn de la nedadora. "No té una família, té una secta", ha bromejat. "El treball, les qualitats i l'entorn són molt importants en la vida d'un esportista", ha reconegut Carbonell.

"A poc a poc he après a relativitzar les coses, però no em puc queixar. Treballo del que m'agrada i tinc la sort de viure experiències espectaculars", ha recordat la nedadora, que encara no sap si seguirà competint amb Gemma Mengual. "Un temps de desconnexió és necessari", ha opinat.