PRIMERA DIVISIÓ
Esports 08/12/2012

Valverde debuta com a tècnic del València contra un Osasuna en ratxa

L'equip valencià és el pitjor equip fora de casa de Primera Divisió i té les baixes de Víctor Ruiz i Joao Pereira

Efe
2 min
Manuel Llorente presenta Ernesto Valverde com a nou tècnic del València

ValènciaL'Osasuna confia a seguir la seva bona ratxa de resultats -fa quatre partits que no perd, compleix un mes sense encaixar un gol i ha sortit per primera vegada dels llocs de descens- davant el València, el pitjor visitant de la lliga i en el qual Ernesto Valverde debutarà a la banqueta.

El València arriba a Pamplona amb la intenció d'aconseguir la seva primera victòria fora de casa, cosa que no va aconseguir a les ordres de l'argentí Mauricio Pellegrino. Després d'uns dies convulsos, la victòria aconseguida dimecres passat a Lille en l'últim partit de la fase de grups de la Lliga de Campions, amb Salvador González "Voro" a la banqueta, ha exercit cert efecte balsàmic en l'equip, que per primera vegada dirigirà el nou entrenador, Ernesto Valverde.

El tècnic valencianista té les baixes dels lesionats Víctor Ruiz i Joao Pereira, que no arriben a temps a un partit gairebé transcendental per al València, mentre que el brasiler Jonas tampoc jugarà en haver de complir un partit de sanció per la seva expulsió davant la Reial Societat. El porter titular en Lliga serà una altra de les grans incògnites que s'aclariran demà a Pamplona. Valverde té clar qui serà l'elegit entre Diego Alves i Vicente Guaita però encara no ho ha comunicat als porters. Darrerament en Lliga ha jugat Alves i en la resta de les competicions Guaita.

Aconseguir un triomf a Pamplona generaria optimisme, tant de cara al partit de dimarts contra el mateix rival i en el mateix estadi en Copa del Rei, com davant els dos partits a casa contra el Rayo Vallecano i el Getafe amb què el València tancarà el any davant el seu públic, on fins ara ha estat millor que a domicili.

El conjunt de José Luis Mendilibar no ofereix bons números en els partits jugats com a local, on només ha obtingut dues victòries -contra el Llevant (4-0) i el Rayo Vallecano (1-0) -, però confia en la debilitat del rival fora de casa, ja que el València només ha aconseguit dos punts a domicili gràcies als empats contra el Reial Madrid i el Valladolid. L'Osasuna, a més, afronta el partit amb la il · lusió de seguir la seva escalada en la classificació després d'aconseguir vuit punts en les últimes quatre jornades, en què ha empatat amb el Màlaga (0-0) i la Reial Societat (0-0) i ha guanyat l'Espanyol (0-3) i el Rayo Vallecano (1-0). Mendilibar compte per al partit amb les baixes per lesió de Masoud, Nino, Sisi i Kike Sola i tampoc ha convocat Rubén, Marc Bertran i Echaide. El tècnic local, que recupera Puñal i Annan, haurà de realitzar almenys dos canvis respecte a l'onze que va treure davant el Rayo, ja que Sisi i Sola van ser titulars.

Alineacions probables:

Osasuna: Andrés Fernández, Damià, Flaño, Arribas, Nano, Oier Sanjurjo, Raoul Loe, Cejudo, Armenteros, Timor, Llorente.

València: Diego Alves o Guaita, Barragán, Ricardo Costa, Rami, Cissokho, Feghouli, Gago, Tino Costa, Saved, Banega o Valdez o soldat.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva (C.Gallec)

Estadi: Reyno de Navarra.

Hora: 22:00 hores.

stats