VALLPARADÍS
Esports 02/04/2012

Oytun i el Gran Basar d'Istanbul

àlex Gozalbo
2 min

La majoria de turistes que entren al Gran Basar d'Istanbul ho fan per la mateixa porta. Més tard, desorientats després de regatejar preus durant hores per desenes de passadissos laberíntics en què s'acumulen milers de tipus d'espècies, de catifes i de robes, tornen al carrer per una sortida diferent. Atabalat, cada estranger opta per la primera que troba.

La final four de l'Eurolliga no és una cosa gaire diferent. Els quatre equips que la jugaran (Barça Regal, CSKA de Moscou, Olympiacos i Panathinaikòs o Maccabi Electra Tel Aviv) arribaran amb la mateixa il·lusió, però cadascú en sortirà per un lloc diferent. Hi haurà un equip que tornarà al seu país amb el títol i tres que no. Aquests que no aixecaran el trofeu ho faran amb sensacions diferents, com hem vist en uns quarts de final en què, tot i l'eliminació, el Gescrap Bizkaia en surt reforçat, i el Montepaschi Siena, afonat.

A Istanbul, on ahir va concloure la final a vuit de l'Eurolliga Femenina, ja ho tenen tot preparat per al gran esdeveniment del bàsquet europeu. No hi haurà cap equip turc i això és una gran decepció, tant per a l'organitzador com per al seu principal patrocinador. El públic, en canvi, gaudirà d'una de les fases finals més apassionants dels últims anys. Es classifiqui o no el vigent campió, el gran favorit és el CSKA de Moscou, que té més talent i més físic que els seus rivals. Guanyar els dos partits que li queden, però, no li serà gens senzill.

Educat en una etapa, la d'Aíto García Reneses, en què el Barça arribava sempre a la final four però no la guanyava mai, sóc dels que pensen que a l'equip blaugrana se li ha d'exigir competir cada any amb els millors. Aixecar el títol és una altra cosa, ja que depèn del teu nivell de feina, però també dels diners que es gastin els rivals i de mil factors més impossibles de controlar.

El Barça Regal acumula tres presències a la final four en quatre temporades, i aquesta ha de ser la bandera del club, que fa bé de no relacionar el seu estat d'ànim amb triomfs puntuals i valorar una trajectòria estable i la feina realitzada per sobre dels resultats concrets.

El club blaugrana tindrà l'ajuda d'Oytun, un voluntari local que li serà de gran ajuda per solucionar els no pocs problemes logístics amb els quals es trobarà l'equip durant la seva estada a Istanbul. És el millor dels quatre que acompanyaran els conjunts participants, i això sembla una anècdota, però és una ajuda extra per a un Barça Regal que tan sols s'haurà de preocupar de competir a dins de la pista.

stats