Esports 09/06/2012

Özil i Cristiano, cara a cara

Jordi Mestre
2 min
Cristiano Ronaldo jugarà la seva tercera Eurocopa amb Portugal.

Les seleccions d'Alemanya i Portugal competiran pels primers punts en la dura lluita pel lideratge del grup B. Els dos equips jugaran sabent que, depenent del resultat aconseguit per Holanda, una derrota podria resultar gairebé definitiva.

Alemanya

La Mannschaft, com es coneix popularment l'equip nacional alemany, és una de les seleccions més llorejades, amb tres Campionats europeus i tres Copes del Món. El bloc germànic arriba pletòric al torneig: la confiança en les seves possibilitats, tot i els últims resultats en amistosos, és gairebé absoluta. La derrota per 3-2 contra Suïssa i l'ajustada victòria per 2-0 contra Israel no han minat la moral d'un projecte que arriba a Polònia i Ucraïna amb una gran maduresa competitiva. El potent equip alemany, que desplega un futbol veloç i amb gust per la pilota, s'ha construït al voltant d'una sòlida columna vertebral de jugadors del Bayern (Neuer, Boateng, Lahm, Müller, Mario Gómez i Schweinsteiger), afegint-hi la qualitat d'Özil (Reial Madrid) i la frescor de joves promeses d'altres equips alemanys, com Götze (Dortmund) i Schürrle (Bayer Leverkusen). L'única preocupació d'una selecció que sap que és la clara favorita és l'estat físic de Schweinsteiger, que arriba molt just després d'una temporada amb regust agredolç al Bayern.

Portugal

L'equip de les quinas , mot que designa els cinc petits escuts que du la selecció portuguesa a l'emblema, no pot presumir de currículum: el subcampionat del 2004, jugat en terres lusitanes, és el millor resultat que ha aconseguit. Portugal, a més, ha perdut els dos últims partits oficials que ha disputat contra Alemanya (3-2 el 2008 i 3-1 el 2006). Les possibilitats de l'equip de Paulo Bento estan en dubte a causa dels afers extraesportius dels seus membres, aparentment més preocupats pels seus compromisos publicitaris que pel seu rendiment. Veus autoritzades al país lusità han posat en entredit l'actitud dels jugadors: les paraules de Carlos Queiroz, exentrenador del Reial Madrid, han provocat serioses divisions en una selecció que, tot i els dubtes, espera poder aconseguir el seu primer gran èxit internacional. La carta guanyadora per la qual apostaran els lusitans serà la qualitat dels seus jugadors de banda, amb Nani (Manchester United) i la seva gran figura, Cristiano Ronaldo (Reial Madrid).

stats