El Barça derrota el PSG amb una declaració d'intencions (2-0)

Els homes de Luis Enrique escombren el rival abans del descans en plàcid triomf

Toni Padilla
Els jugadors del Barça, celebrant el primer gol contra el PSG

BarcelonaBerlín és a dos partits. El Barça ha superat de nou el PSG també al partit de tornada, escombrant els francesos en uns quarts de final més plàcids del que molts podrien esperar, i ja és a les semifinals. En el mateix moment en què el Bayern de Guardiola alçava la veu a Munic, golejant el Porto, el Barça també ha fet una declaració d'intencions, deixant clar que vol ser a la final. Que vol guanyar-ho tot.

Luis Enrique no ha donat descans a ningú, i ha jugat amb un equip que ja des dels primers minuts s'ha tret de sobre un PSG massa trencat, tou en defensa i amb les línies separades. Malgrat que durant alguns minuts Verratti ha aconseguit liderar alguns atacs francesos amb cert criteri, el Barça ha estat el gran dominador del partit. Iniesta, amb una jugada magnífica en què ha fet de les seves, ha donat l'assistència del primer gol a Neymar ja abans del minut 15. Iniesta, dolç en el toc i amb el suport de la feinada de Rakitic i Busquets, ha controlat el partit contra un PSG que ha fet un gol, en fora de joc, gràcies a Ibra després de l'única bona jugada dels homes de Laurent Blanc.

La concentració i actitud del Barça ha trencat els somnis francesos. El PSG no ha competit, en veure com cada pilota la guanyava el Barça, molt endollat. Alves, ràpid i actiu, ha fet la centrada a Neymar i el seu compatriota ha marcat de cap el 2-0, demostrant que sempre fa gols als francesos. En defensa, el partit de Piqué ha estat magnífic. En canvi, Ter Stegen gairebé no ha tingut feina.

Tan fàcil ho ha fet el Barça que, al descans, Luis Enrique, en una nova declaració d'intencions, ja ha donat descans a Iniesta, i ha fet entrar Xavi. I, pocs minuts després, Busquets també ha descansat quan ha entrat Sergi Roberto. El ritme, esclar, ha baixat, però el Barça mai ha deixat de controlar el partit malgrat que, per un dia, Messi i Suárez han estat una mica apagats, dosificant-se i deixant passar els minuts. El PSG, amb algunes faltes i algunes ocasions no gaire clares, ha intentat marcar el gol de l'honor. Però el Barça no li ha deixat ni aquest plaer. Suárez, al final, ha estat el davanter escollit per descansar, amb Pedro sobre la gespa.

El Barça ja és a semifinals i segueix amb opcions de guanyar el triplet. I arriba a les semifinals després de superar el PSG amb un triomf global de 5-1. El botxí del Chelsea, en el partit de tornada, ha tret ràpidament la bandera blanca. El Barça ha fet el que ha volgut, com si el duel fos una oportunitat per reafirmar-se, per creure en si mateix.