BARÇA

Ofensiva de Neymar per marxar del PSG

El club francès no vol jugadors com Coutinho, qui podria tornar a la Premier

Malgrat que el PSG ha ofert Neymar a diferents clubs, el brasiler sap que ara mateix només té dues opcions per a aquesta temporada: continuar al club francès fent cara de pocs amics o tornar al Barça. L’entorn del jugador, consultat per l’ARA, es mostra optimista sobre una possible sortida cap a Barcelona en les pròximes setmanes, tot i que l’escenari és tan complex que dins del Barça volen ser molt prudents de portes endins. Públicament, però, el discurs no canviarà: no hi ha cas Neymar.

Però el cas existeix, amb moviments i converses cada dia. El Barça sap que li toca guardar silenci, ja que la feina bruta l’haurà de fer Neymar per aconseguir rebre permís per marxar d’un PSG que el va convertir ara fa dues temporades en el fitxatge més car de la història del futbol. Coses de la vida, quan Neymar va marxar del Barça, el club blaugrana era a Miami. I ara que els blaugranes tornen a ser a Miami, Neymar intenta aconseguir que el PSG accepti negociar amb el Barça, l’únic club interessat en una operació milionaria. El Madrid, que fins fa poc va estar-hi interessat, ha entès que el brasiler vol tornar al Barça, i la Juve ja ha gastat prou amb futbolistes com De Ligt. Aquesta setmana servirà per veure com tanca el mercat anglès i també per viure el debut a la lliga francesa d’un PSG que li demana a Neymar que jugui el primer partit contra el Nimes diumenge.

Neymar, però, insisteix que vol marxar i no vol jugar el partit, per evitar una xiulada de l’afició i per deixar clar que vol abandonar el club.El principal problema, un cop el PSG accepti negociar, seria com tancar econòmicament el possible fitxatge de Neymar. El Barça confiava en no pagar gaires diners en efectiu incloent en l’operació jugadors com Coutinho, Rakitic o Dembélé. Però la direcció esportiva del PSG prefereix cobrar més de 200 milions per fitxar altres jugadors. Neymar doncs, ha proposat una fórmula similar a la que el mateix PSG va utilitzar per fitxar Mbappé fa dos anys: una cessió amb opció de compra obligatòria un any després. És a dir, que el PSG cedís Neymar al Barça i el club català pagués la xifra pactada l’estiu del 2020. Per al Barça, però, treballar amb Neymar s’ha convertit en un joc perillós. Ara mateix no saben si el brasiler vindrà, però si torna, caldria vendre abans Coutinho, per qui ha preguntat el Tottenham i l’United, sense presentar ofertes quan falten pocs dies pel tancament del mercat anglès, divedres. Tenir-los tots més Neymar implicaria passar-se amb els sous. e