El Barça perd el primer partit de la temporada contra un PSG imponent (3-2)

L'equip francès ha trencat la defensa blaugrana amb un joc físic i vertical

Toni Padilla
Marco Verratti supera Ter Stegen / EFE

París (enviat especial)Primer partit de nivell europeu de la temporada, primera derrota. El PSG ha derrotat el Barça per 3-2 en un partit elèctric, fent mal un i altre cop a la defensa d'un Barça que ha passat de no rebre gols a encaixar-ne tres en un partit horrible en aquest aspecte. Amb cor, actitud i canvis, el Barça ha aconseguit arribar viu al final del partit, però ha acabat derrotat a la Ciutat de la Llum. El Parc dels Prínceps ha vist un partit emotiu, trencat, d'anada i tornada. Cada cop que un equip feia un gol, es feia gran i controlava el partit fins que el rival tornava el cop. Un partit fantàstic, molt vistós per als espectadors, però frustrant per al cos tècnic blaugrana. París, de fet, ha vist alguns dels millors moments del Barça durant la primera part, però també alguns dels pitjors moments jugats. Tot, amb pocs minuts de diferència.

Luis Enrique no ha sorprès amb el seu equip. Ter Stegen a la porteria i una defensa sense Piqué. Contra un PSG molt ràpid, ha apostat per Mascherano i Mathieu. Però el Barça ha sortit prudent, tocant la pilota sense atreviment. El PSG, animal ferit per les crítiques, ha mossegat fort i ha controlat els primers minuts recuperant i colpejant. I fent patir de valent un Barça que no sap defensar faltes laterals o córners. Així ha marcat el primer gol Daviz Luiz.

La reacció blaugrana ha estat ben ràpida. Messi ha demostrat qui porta els galons i ha creat una jugada amb Iniesta i Neymar. Dues parets per enderrocar un mur, amb xut creuat de l'argentí. Un gol deliciós que ha permès al Barça aixecar el cap i començar a ballar a la gespa de París amb un joc increïble en què cada toc de Messi era art. 10 minuts en què el Barça hauria pogut fer el segon, en què tots els jugadors han tocat la pilota, en què el Barça ha estat a l'altura del que s'espera d'ell.

Però en una contra parisina, un córner ha acabat rematat per un dels jugadors més baixets, Verratti, de cap. Ter Stegen, a diferència del primer gol, ha fallat, i el PSG s'ha trobat manant quan estava tocat. El gol ha girat com un mitjó el duel, i el PSG s'ha fet amb el control total del partit, tocant la pilota i fent mal a un Barça emocionalment fràgil. Rakitic i Iniesta s'han esfumat, Mathieu ha patit molt amb Cavani, Moura s'ha convertit en un malson que jugava amb Jordi Alba i els francesos han apartat Messi del joc.

La segona part ha començat com la primera, amb una defensa blaugrana desconeguda, sense contundència. Matuidi ha fet el 3-1 i ha fet esclatar els Parc dels Prínceps, colpejant un i altre cop una defensa perduda, sense ajudes dels companys, desconnectada. Per sort per al Barça, aquest equip té recursos per seguir competint quan el joc col·lectiu cau fet miques, i ràpidament Neymar ha marcat un bon gol, amb un toc amb la dreta de difícil realització (3-2, 56').

Luis Enrique, valent, ha fet canvis amb encert. Pedro, perdut, ha estat substituït per un Munir descarat que ha buscat l'empat amb un gran xut. Xavi ha aportat el control que Rakitic no donava i, amb Sandro, l'equip ha passat a defensar amb tres homes. Però les dues ocasions del Barça, a les botes de Munir i Sandro, han acabat fora per poc, i han deixat el Barça derrotat per primer cop, i amb deures per fer per aprendre com defensar homes del nivell de Pastore o Cavani.