Esports 18/09/2012

Pablo Zabaleta: "El Barça i el Madrid encara van un pas al davant"

Messi "És el millor jugador del món i un bon amic. Ja el vaig patir quan jugava a l'Espanyol" Objectius "Encara no podem dir que siguem favorits al títol"

Toni Padilla
2 min
Pablo Zabaleta, un argentí descendent de bascos, va jugar a l'Espanyol i ara ho fa al Manchester City.

Pablo Zabaleta (Buenos Aires, 1985) va arribar l'any 2008 al Manchester City, coincidint amb l'arribada de nou capital al club anglès. Treballador i modest, aquest home que va enamorar l'afició de l'Espanyol del 2005 al 2008 ha tocat el cel amb el City guanyant tots els títols oficials d'Anglaterra. Aquest any, amb l'arribada de Maicon, aquest argentí que ja parla anglès a la perfecció té més competència per gaudir de minuts.

Després de guanyar la Premier League i de l'arribada de tants jugadors de talent, ¿podem parlar d'un Manchester City favorit per guanyar aquesta Lliga de Campions?

És un club carregat d'ambició que treballa molt bé. Les dues últimes temporades han sigut molt boniques. Primer es va celebrar la Copa, i la temporada passada aconseguir la lliga amb aquella última jornada va ser increïble. Però cal seguir creixent i un dels objectius de l'equip lògicament és fer-ho millor a la Lliga de Campions, tot i que afirmar que som favorits no sé si és correcte.

L'any passat Roberto Mancini defensava que el City no era favorit per guanyar cap competició. A la lliga, amb el triomf final, no es van complir els seus pronòstics, però a la Lliga de Campions tenia raó, ja que el City va caure eliminat a la fase de grups per darrere del Bayern i el Nàpols. ¿És obligatori arribar més lluny aquest any?

Sí, aquesta és la idea, però no ens ha tocat un grup fàcil. L'any passat va ser una decepció no poder passar de la fase de grups, però a la vegada escoltar l'himne de la Champions és una motivació per a tothom. Alguns companys d'equip tenen més experiència a la competició o fins hi tot l'han guanyada, com Touré Yaya, així que esperem estar a l'altura del que s'espera de nosaltres.

¿Els favorits per guanyar aquesta Lliga de Campions són el Barça i el Madrid, malgrat la decepció que van patir els dos clubs a les semifinals de l'última edició?

El Chelsea i el Bayern van demostrar, amb els seus arguments, que no et pots rendir i que no serveix de res parlar de favorits, perquè tot s'ha de guanyar a la gespa. Ara, també cal valorar la feina dels clubs, i el Barça i el Madrid ara mateix van un pas al davant dels altres. Juguen molt bé, amb jugadors de gran talent com Messi, Cristiano i Iniesta, i tenen experiència. És normal considerar que són els favorits per arribar a la final. Nosaltres anem per bon camí, però encara ens queda marge de millora.

Com a company de selecció de Lionel Messi, què sent quan toca jugar contra el jugador de Rosario? És el millor del món?

És el millor jugador del món, ni ho dubto. Quan pots treballar amb ell com ho fem a la selecció veus tot el talent que té i les ganes de guanyar. És un orgull poder jugar amb ell i encara més que sigui argentí. Però quan toca jugar contra seu, tot canvia. Cal estar atents i treballar molt com a equip. Ja el vaig patir amb l'Espanyol...

Vostè té una bona relació amb ell des de l'època de Barcelona...

Sí, jo jugava a l'Espanyol i ell al Barça. I jugàvem plegats a la selecció. De tant en tant els argentins ens trobàvem per sopar, i ara encara mantenim el contacte gràcies a la selecció. És un noi agradable però tímid.

stats