Esports 15/07/2012

El Palau Blaugrana es modernitza

àlex Gozalbo
2 min
DE JUNY A SETEMBRE  El Barça va començar les obres al Palau Blaugrana al mes  de juny i espera tenir-les acabades a mitjans  de setembre.

BARCELONAHan passat més de 40 anys des que el 23 d'octubre del 1971 el vice secretari general del Movimiento, Manuel Valdés Larrañaga, va inaugurar el Palau Blaugrana, un recinte que aquest estiu afronta una nova remodelació. Uns dies abans que els equips de bàsquet i el de futbol sala acabessin la temporada, el Barça va iniciar unes obres que tenen com a objectiu millorar la comoditat amb què treballen les quatre seccions professionals i els mitjans de comunicació.

La remodelació, que el club preveu tenir acabada en dos mesos, afecta l'àrea de vestidors i serveis del Palau Blaugrana. Les obres permetran disposar d'uns 700 m extres, que es destinaran a nous despatxos per als tècnics, a l'augment de la mida dels vestidors i a una nova sala de premsa. Aquest espai dedicat als mitjans de comunicació triplicarà la seva capacitat actual.

El Barça Regal, de bàsquet, i el Barça Alusport, de futbol sala, s'intercanviaran els vestidors, ja que així l'equip que entrena Xavi Pascual disposarà d'un accés directe a la sala de vídeo. El Barça Intersport, d'handbol, i el conjunt d'hoquei patins mantenen el seu vestidor actual. Tots quatre es fan més grans, ja que en moments puntuals, com quan l'equip de bàsquet tenia 13 jugadors, als vestidors actuals no hi havia taquilles per a tothom.

A la zona on actualment treballen els fisioterapeutes es crearà una zona d'aigües per facilitar la recuperació dels jugadors del club blaugrana. El gimnàs canvia d'ubicació, però no de mida, que continua al voltant dels 150 m. La millora dels vestidors destinats als àrbitres serà més visible: gairebé tripliquen el seu espai.

Els periodistes veuran modificats alguns dels seus hàbits, com el de l'entrada al pavelló, que ara es realitzarà per la rampa que hi ha al darrere d'una de les cistelles. El Barça augmenta la sala de premsa i allunya la zona mixta dels vestidors. Tot i això, els responsables de comunicació de les quatre seccions professionals asseguren que, després de cada partit, els jugadors hauran de sortir obligatòriament per la zona on seran els periodistes.

El nou pavelló haurà d'esperar que la situació econòmica millori i el Barça vegi clara la seva viabilitat. L'Eurolliga de bàsquet, que exigeix un recinte de 10.000 espectadors, confia en la paraula del club blaugrana.

stats