BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 16/06/2012

El Palau Blaugrana posa nota a la temporada

Alex Gozalbo
2 min
El Palau Blaugrana posa nota a la temporada

La temporada de la Lliga Endesa s'acaba aquesta tarda (19 hores, La 1) al Palau Blaugrana, on el Barça Regal i el Reial Madrid disputaran els últims 40 minuts d'una final imprevisible en què cada partit ha desmentit l'anterior. L'equip blaugrana arriba molt més just de forces i efectius que el rival, però amb prou personalitat, orgull i bagatge tàctic per intentar revalidar el títol.

Cada equip recorda les estadístiques que li són favorables per tenir pensaments positius. El Barça Regal s'ha imposat en 12 dels 14 enfrontaments que han arribat al cinquè partit, però el Reial Madrid ha aconseguit els seus últims quatre títols de la competició a domicili. L'únic que queda clar, doncs, és que el duel d'avui servirà per posar nota a la temporada. Deixant la Lliga Catalana a banda, l'equip que entrena Xavi Pascual encara no ha aconseguit aixecar cap trofeu aquesta temporada. En canvi, ha arribat a totes les fases finals. El conjunt de Pablo Laso, per la seva banda, va guanyar la Copa del Rei al Palau Sant Jordi, però va ser incapaç de classificar-se per a la final four de l'Eurolliga.

Xavi Pascual, que tan sols va fer jugar Chuck Eidson durant quatre segons al quart partit, té clar que, arribats a aquest punt, competirà amb els jugadors que vegi més ben preparats. El tècnic, que no sap si podrà comptar amb un Boniface Ndong que ahir no es va poder entrenar, tornarà a apostar per rotacions més llargues, conscient que el d'avui és l'últim partit de la temporada. La gran obsessió de Pablo Laso, un entrenador al qual dijous Xavi Pascual va arrabassar la iniciativa tàctica, és limitar els tirs de Navarro i Pete Mickeal, ja que sense ells el Barça Regal pateix per tenir continuïtat en atac.

En el bàsquet modern les defenses zonals ja no s'utilitzen per evitar que el rival anoti sinó per canviar-li el ritme, i és per això que, com al Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid, Xavi Pascual utilitzarà aquesta opció tàctica durant algunes fases del partit d'avui. L'objectiu és evitar que Sergi Llull i Sergio Rodríguez puguin organitzar atacs ràpids i fer-los perdre temps interpretant quin tipus de defensa han d'atacar.

"No crec que ara estiguem millor que el Reial Madrid perquè tancar un campionat és molt difícil i qualsevol pot guanyar. Però el que hi està guanyant sense cap mena de dubte és el bàsquet", diu Xavi Pascual, que aspira a dominar el rebot. Si un dels dos equips s'acosta a les 40 captures tindrà molt camí recorregut.

Tot i que no ho digui públicament, al Barça preocupa el criteri que imposin els tres àrbitres designats; Daniel Hierrezuelo, Juan Carlos Arteaga i José Ramón García Ortiz. Els dos primers són els mateixos que el Madrid va tenir en els últims dos partits de les semifinals contra el Caja Laboral.

stats