BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 15/06/2012

El Palau reclama dotze jugadors com Pete Mickeal

àlex Gozalbo
2 min
El Palau reclama dotze jugadors com Pete Mickeal

BARCELONALes últimes cinc finals de la Lliga Endesa han tingut un denominador comú: la presència de Pete Mickeal. L'aler nord-americà en va disputar dues amb el Caja Laboral i demà (19 hores, La 1) tancarà la tercera amb el Barça Regal. El pescador , com és conegut al vestidor, s'ha convertit en un dels herois del Palau Blaugrana, que venera el seu caràcter competitiu.

"La lesió de la temporada passada em va servir per saber millor com sóc com a persona i això em va enfortir molt. Els dies eren molt difícils i l'única manera de sobreviure era mantenir-me fort, recordar-me en cada moment de debilitat que sóc capaç de fer qualsevol cosa. Posa'm davant la dificultat més gran que et puguis imaginar: ara estic preparat per superar-la", adverteix a l'ARA el jugador, que en els quatre partits de la final contra el Reial Madrid té una mitjana de 12,2 punts i 4,7 rebots.

La vida de l'aler nord-americà del Barça Regal, que va quedar marcada pel suïcidi del seu cosí i el pas per la presó del seu germà, es resumeix en quatre tatuatges que porta amb orgull. "M'ajuden a recordar qui sóc", diu Pete Mickeal, que té clar quina és la clau per guanyar demà i repetir títol: "Hem de fer el mateix partit que vam fer dimecres".

Des que va arribar al Barça Regal, Mickeal tan sols ha treballat amb Xavi Pascual com a entrenador. "És el millor entrenador d'Europa, és perfecte. És el Pep Guardiola del bàsquet. És especial. És bona persona, però a la pista es transforma i és diferent. Cada entrenament és com una guerra", diu Pete Mickeal, que en aquesta sèrie està protagonitzant un intens duel dins i fora de la pista amb Carlos Suárez.

El jugador de Rock Island és conegut pel nivell amb el qual s'entrena, que obliga els seus companys a esforçar-se al màxim per no quedar en evidència. "Ell posa una intensitat i, quan la resta s'adapta al seu nivell, la torna a apujar. És ideal per a qualsevol entrenador", diu un dels treballadors del club blaugrana.

Durant bona part de la temporada Pete Mickeal, a qui queda un any de contracte amb el Barça Regal, ha estat criticat pel seu rendiment. Ell, però, s'ha refugiat en la seva família i en el control de la seva ment. "Els pensaments positius ho condicionen tot. Si tu tens un bon karma , no et passarà res dolent. Les sensacions que tens a la vida són més importants que tota la resta", diu mentre es prepara per tornar a competir.

stats