COPA DEL REI
Esports 12/01/2012

A Pamplona amb dos clàssics en l'horitzó

Nuria García
3 min
DOS PARTITS INTENSOS  Cesc i Coentrao, que van arribar a l'estiu al Barça i al Madrid, respectivament, ja coneixen la intensitat d'aquest tipus de partits.

BARCELONALa Copa del Rei sempre porta sorpreses, eliminacions sonades d'equips de Primera Divisió davant de conjunts de categories inferiors i golejades èpiques, però des que es va sortejar el quadre dels aparellaments dels vuitens a la final, la majoria de gent va fixar la vista en els quarts de final. Si Barça i Reial Madrid es desfeien de l'Osasuna i el Màlaga respectivament -els de José Mourinho van aconseguir la classificació dimarts-, els quarts de final oferirien dos clàssics més, dos nous partits vibrants. L'any passat, el Barça-Madrid de la Copa del Rei no va tenir lloc fins a la final, i els blancs es van endur el títol -és l'únic partit que el Madrid de Mourinho ha guanyat al Barça de Guardiola-, però aquest 2012 ens reserva, a principis d'any, dos clàssics més si el Barça es pot superar l'Osasuna aquesta nit.

De fet, Canal +, televisió que té preferència a l'hora de triar els partits de quarts de final de la Copa del Rei, ja es frega les mans pensant en un clàssic. Fins que no s'acabin els partits de vuitens no es definiran els horaris (la Federació els fixa per al 18 i el 25 de gener) i, tot i que es repartiran al llarg de la setmana, el dia que sembla guanyar força és dimecres. El Barça juga diumenge contra el Betis i per tant jugar dimarts seria just, mentre que fer-ho dijous condicionaria els partits de Lliga de Barça i Madrid pensant en el cap de setmana.

La prudència de Guardiola

Tot i la renda de l'anada (el Barça va guanyar 4-0 els de Mendilibar al Camp Nou, amb dos gols de Cesc i dos més de Messi), el tècnic del Barça, Pep Guardiola, demana prudència. "Pregunteu-me pel Madrid després del partit contra l'Osasuna. Encara ens queda un partit", va dir l'entrenador blaugrana. I és que Guardiola encara té fresca a la memòria l'eliminatòria de Copa contra el Betis de la temporada passada. El Barça portava una renda de cinc gols del partit de l'anada, però va veure com el conjunt sevillà es posava 2-0 en els primers compassos del partit de tornada. El tècnic blaugrana també va posar com a exemple el cas de la Reial Societat, que tot i viatjar a Mallorca amb un 2-0 a favor va acabar perdent l'eliminatòria per un contundent 6-1. "La Copa és molt especial, són 90 minuts i l'Osasuna té les seves virtuts. La nostra obligació és pensar que encara queda feina per fer abans d'enfrontar-nos als quarts al Reial Madrid, que ja està classificat", va assegurar el tècnic blaugrana, que espera un Osasuna que planti cara. El tècnic dels navarresos, José Luis Mendilibar, en canvi, dóna l'eliminatòria per perduda. "Necessitem alguna cosa més que un miracle. ¿Quant temps fa que el Barça no encaixa quatre gols? Seria alguna cosa més que un miracle", va assegurar Mendilibar, que és conscient que poca gent dóna el seu equip com a favorit. "Gairebé tots compten amb l'Osasuna amb lletra petiteta. No interessa un Osasuna-Madrid, interessa un Madrid-Barça", va apuntar. Mendilibar també va ironitzar recordant el viatge esperpèntic del Barça a causa de la vaga dels controladors aeris. "Si viatgen el mateix dia, amb la boira que hi ha, a veure si es queden pel camí. Això seria millor, que es quedessin pel camí, sense poder aterrar", va dir Mendilibar.

Sense Iniesta ni Alves

Guardiola va decidir deixar a Barcelona Andrés Iniesta i Dani Alves. El primer per decisió tècnica i el segon per lesió. "A Cornellà va jugar, però va acabar amb un cop al turmell. No el vull forçar; no el volia fer jugar d'inici i, per a una estona, ja tinc altres futbolistes", va comentar Guardiola sobre Iniesta. Alves, per la seva banda, va notar ahir durant l'entrenament molèsties al soli de la cama dreta i es queda a Barcelona per precaució. Per completar la convocatòria, Pep Guardiola s'emporta a Pamplona tres jugadors del filial: Cuenca, Montoya i Sergi Roberto.

Qui té moltes baixes per afrontar aquest partit és Mendilibar, que no podrà disposar de Kike Sola, Rubén González, Roversio, Echaide, Masoud, Raitala i Damià. A més, el tècnic de l'Osasuna ha deixat fora de la convocatòria sis jugadors del primer equip i l'ha completat amb sis del filial.

stats