31/03/2012

Papers Canviats

2 min
Cristiano Ronaldo, durant l'últim partit entre el Reial Madrid  i la Reial Societat.

Malgrat que el Reial Madrid continua sent el líder sòlid de la Lliga espanyola amb sis punts més que el Barça, l'entorn madridista viu des de fa uns quants dies en un clima de tensió permanent. Sembla mentida que un equip que depèn d'ell mateix per guanyar aquesta Lliga i que ja té un peu i mig a les semifinals de la Champions no sigui capaç de transmetre la tranquil·litat necessària ara que es disputaran els partits decisius de les dues competicions amb més valor.

Les raons principals són els nervis que han aflorat després de perdre quatre punts en dos partits, els discursos victimistes de l'entrenador més mal educat del futbol espanyol i la polèmica de moda: el presumpte enfrontament entre Mourinho i Casillas. Tothom en va ple, a Madrid. Que si amb prou feines es parlen, que si Mou no li ha perdonat que truqués a Puyol i Xavi després del comportament ignominiós del Madrid durant el partit de la Supercopa d'Espanya al Camp Nou, que si el tècnic vol fer fora el capità… En fi, el primer classificat a la Lliga va d'un sidral a un altre i tiro perquè em toca.

Mentrestant, el perseguidor, el Barça, viu en un estat de calma i pau d'esperit inusuals en un club més aviat propens als atacs d'histerisme. En una situació molt pitjor que el Madrid a la Lliga i amb un partit de tornada extremament perillós a la Champions, el Barça ha optat per la tàctica sàvia de qui dia passa, any empeny. El que té avantatge està nerviós, tens i crispat. El que va per darrere només transmet confiança, paciència i determinació.

Estic convençut que -en aquest cas també- el comportament dels dos equips, l'estat d'ànim amb què s'està vivint el frec a frec a la Lliga en els dos entorns, és conseqüència del tarannà dels entrenadors. Mourinho viu molt còmode en l'estratègia de la tensió màxima i ha aconseguit encabritar tothom. Guardiola és més partidari dels missatges constructius i de l'argumentació pausada i per això ha pogut asserenar molt l'entorn del Barça.

De la crispació a la por

Aquesta nit tindrem l'oportunitat de comprovar si el clima enrarit que hi ha al Bernabéu es reflecteix sobre la gespa del Reyno de Navarra i si la pau que transmet el vestidor de Guardiola serveix per superar el millor Athletic Club de Bilbao dels últims anys. El Madrid sap que no es pot tornar a equivocar i que si avui se'n va a dormir amb el Barça més a prop, la crispació es transformarà en por. Una por que el pot paralitzar.

stats