La Penya es nega a rendir-se i tasta de nou el gust del triomf

Cinquena victòria de la temporada, contra el Gran Canària, a la pròrroga

T.p.
Laprovittola, en acció contra el Gran Canaria

Badalona“La feina que està fent l’equip és excel·lent, ja ens tocava una victòria. Queden 9 jornades i l’equip està viu”, deia Carles Duran després del primer triomf de la Penya amb ell a la banqueta. Després de 13 derrotes consecutives, el Divina Seguros Joventut va sumar la cinquena victòria de la temporada, la primera aquest any 2018, i va demostrar que té la capacitat de no rendir-se malgrat que continuï cuer, a dos triomfs de la zona de salvació. “Portàvem cinc derrotes d’ençà que he arribat, però els cinc dies l’equip es mereixia un 10. Ara bé, tot plegat no servirà de res si no salvem la categoria. Encara anem últims, queda molt per fer, cal anar a Saragossa a totes”, admetia Duran, que va veure com un dels millors equips de la Lliga, el Gran Canària, queia derrotat a l’Olímpic a la pròrroga en un partit no apte per a cardíacs (92-21).

Després de 13 derrotes consecutives, la Penya no podia continuar fallant. I van sortir molt endollats ja en un primer quart de clar domini local (27-17) en què van començar a donar la cara els homes que acabarien decidint el partit, com el base argentí Nico Laprovittola, autor de 22 punts, el nord-americà Demitrius Conger (17) i el jamaicà Jerome Jordan (14). Ferms en defensa i alegres en atac, els badalonins van saber aprofitar la relaxació d’un Gran Canària que no es va despertar fins al segon quart. “Ells han defensat millor Nico Laprovittola al segon quart, quan han començat a fer-nos mal amb els rebots, fet que els deixava tenir segones opcions. La nostra ansietat de guanyar i el seu talent ofensiu han fet que acabéssim a la pròrroga”, es queixava Duran, que va veure com el partit es convertia en un intercanvi de cops en què, de mica en mica, els canaris anaven acostant-se en el marcador gràcies a la direcció de joc d’un exjugador de la Penya, Oliver, i els punts d’un altre vell conegut de l’afició badalonina, el dominicà Báez.

A l’últim quart, el nord-americà Seeley es va posar a manar fins a situar-se un punt per davant dels canaris quan faltaven dos minuts (71-72). Ventura i Conger, amb un triple, van reaccionar, però Seeley continuava endollat i mantenia els canaris a un punt. Quan faltaven 7 segons, Richard, que es va despertar a l’últim quart, semblava donar el triomf als catalans, però el dominicà Báez, amb un triplet, va silenciar l’Olímpic i va portar el partit a la pròrroga (80-80). “A la pròrroga hauria pogut guanyar qualsevol dels dos equips, però per sort ens ha sortit cara quan la moneda s’ha tirat a l’aire. Fins ara sempre ens sortia creu”, deia Duran, que va veure com el Gran Canària arribava a escapar-se de 4 punts quan faltaven dos minuts. Però Jordan i Laprovittola, aquest amb els últims 4 punts del partit, van acabar donant el triomf a un equip que continua a dues victòries de la zona de salvació, després del triomf del San Pablo Burgos contra l’Obradoiro i del Betis a la pista del Fuenlabrada. El partit de la pròxima jornada a Saragossa serà una nova final per als verd-i-negres.