Esports 17/02/2013

La Penya falla 25 intents de triple i cau a casa amb l'Uxue Bilbao (70-81)

Dos triples de Moses Ehambe han donat vida a la Penya, però els bascos han aturat la reacció de l'equip català

Rakovic, defensat per Trias

BadalonaL'Uxue Bilbao ha agafat aire a Badalona en guanyar per 70-81 al Fiatc Joventut en un partit marcat pel desigual encert dels dos equips des de la línia de tres punts. Els locals han fet un pèssim percentatge en la qual és la seva principal arma (5/30), cosa que l'ha condemnat a anar sempre per darrere al marcador després d'un 7-3 (min. 5) inicial. Han necessitat 23 minuts i gairebé 20 llançaments per anotar el primer triple.

Per a l'Uxue Bilbao, no obstant això, l'encert en els triples durant el segon període amb 8 cistelles de 13 intents els ha fet aconseguir un avantatge (53-68, min 34) que ha resultat inabastable per als verd-i-negres malgrat la reacció final dels locals. Els bilbaïns han tardat quatre minuts a anotar gràcies a un triple de Moerman, però un parcial de 0-7 l'ha posat per davant al marcador (7-10, min. 7) i ja mai més han anat per darrere en el lluminós.

Un triple de Mumbrú al començament del segon quart ha posat l'equip basc deu punts amunt (9-19, min. 12). El Fiatc Joventut ha seguit sense anotar triples en el segon quart i els tirs lliures -12 consecutius- han estat l'única manera que ha trobat per empatar el partit (27-27, min. 17).

Ha aparegut Hamilton sota les anelles i ben secundat per Mumbrú ha posat novament en avantatge els bilbaïns que amb un triple de Pilepic sobre la botzina se n'han anat al descans cinc punts amunt (33-38). L'Uxue Bilbao ha afinat la seva punteria al començament del tercer període i amb tres triples consecutius s'ha posat per damunt dels deu punts de diferència (36-47, min. 24).

Els bilbaïns, amb un gran Nikos Zisis, semblaven tenir el partit resolt (53-68, min. 34) fins que ha aparegut Jordi Trias per batre's sota les anelles i Moses Ehambe ha anotat dos triples que han donat esperança al seu equip (63-71, min. 37).

Corey Fisher ha acostat encara més el seu equip a poc més d'un minut per al final (68-73). Però un ràpid contraatac culminat per Grimau i una falta antiesportiva assenyalada a Trias a un minut del final ha evitat que l'emoció arribés fins als últims segons.

Fitxa tècnica

70 - Fiatc Joventut (9+24+16+21): Fisher (14), Ventura (1), Ehambe (6), Gaffney (7), Savané (7) -equip inicial-, Quezada (2), Pere Tomás (-), Llovet (6), Oliver (17) i Trias (10).

81 - Uxue Bilbao (16+22+19+24): Zisis (14), Vasileiadis (9), Mumbrú (15), Moerman (14), Rakovic (4) -equip inicial-, Pilepic (5), Hamilton (7), López (5), Grimau (6) i Samb (2).

Àrbitres: Hierrezuelo, Araña i Fernández Sánchez. Eliminat: Raül López (min. 36)

Incidències: partit corresponent al vint-i-unena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant 4.914 espectadors. S'ha guardat un minut de silenci per la recent mort dels expresidents del Joventut Francesc Cairó i Joan Rosás i l'exdirectiu Norberto Avelino Sánchez. E