BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 01/07/2012

La Penya, el bressol etern de jugadors de formació

La Federació Catalana va distingir ahir el Fiatc Joventut com l'entitat amb més equips afiliats. La Penya va rebre el premi a la Nit del Bàsquet Català, l'acte amb què es va tancar la temporada.

àlex Gozalbo
2 min
Uns nens durant un partit de la Diada de l'Escola de Bàsquet  de la Penya.

BARCELONAAngoixat pel deute econòmic, el Fiatc Joventut ha de presentar d'aquí dues setmanes el pla de viabilitat que li exigeix el jutge. Mentre intenta posar-se d'acord amb els creditors, el club va rebre ahir un altre reconeixement a la feina de formació, una bandera a la qual s'aferra amb més força que mai.

La Federació Catalana de Basquetbol va distingir la Penya amb un trofeu especial a l'entitat amb més equips afiliats. Tan sols uns dies després de rebre el guardó de l'Eurocup, que va considerar l'equip verd-i-negre com el millor de la dècada, el club va convertir-se en un dels protagonistes de la Nit del Bàsquet Català.

Un dels èxits de planter més importants de la temporada va arribar amb el títol de l'equip infantil al Campionat d'Espanya. Els jugadors entrenats per Dani Miret es van imposar al Canterbury en una final que es va resoldre per tan sols un punt de diferència a la pròrroga.

"Tenim la sort que a Catalunya la competició és forta, són mesos de preparació. L'objectiu és clar: treballem perquè siguin més bons jugadors, perquè madurin i dominin més facetes del joc. Ens hem centrat a polir els seus defectes i fer notar encara més les seves virtuts, cal treballar nou mesos per als jugadors", recorda Miret.

Ponsarnau, premiat

Àngel Palmi, director esportiu de la Federació Espanyola; Jaume Ponsarnau, entrenador de l'Assignia Manresa; Sergi Vidal, jugador del Lagun Aro GBC, i Anna Cruz, jugadora del Rivas Ecópolis, van ser alguns dels premiats d'una gala que va ser presentada per l'actriu Lloll Bertran a la sala d'actes de La Salle de Barcelona. El Barça Regal, a més, va ser distingit pel seu títol de campió de la Lliga Endesa, en què es va imposar al Reial Madrid.

stats