BÀSQUET
Esports 19/11/2016

La Penya ja no pateix pànic escènic

L’equip verd-i-negre confirma la seva millora i provoca la tercera derrota del València (86-84)

T.p.
Bogdanovic entrant a cistella contra el València al Palau Olímpic.

BarcelonaTercera victòria de la Penya en els últims quatre partits. Després d’un inici de temporada en què els homes de Diego Ocampo perdien la concentració en els moments clau i sumaven derrotes, els badalonins van aconseguir aturar la tercera millor defensa de la lliga i superar (86-84) un València Basket que hauria pogut endur-se el partit de l’Olímpic en els últims segons d’un partit igualat. La Penya, seguint un full de ruta que va funcionar bé durant els anys de Salva Maldonado, va evitar competir sota la cistella d’un equip amb més recursos i va bombardejar des de la línia de triples. Els 9 triples locals -de 25 intents- i el coratge de Sergi Vidal van decidir.

Luka Bogdanovic va liderar la Penya amb tres triples seguits en una declaració d’intencions a l’inici del matx. Tal com ja van fer contra l’Unicaja, els verd-i-negres van saber competir contra un rival teòricament superior en un partit tan igualat que hi havia empat al final del primer quart (23-23) i també al descans (44-44). Jerome Jordan, gairebé l’únic recurs local a la pintura, i Alberto Abalde també van fer un pas endavant per no permetre que el València s’escapés mai en el marcador. Al tercer quart, la falta d’encert en el tir visitant va ser aprofitada per una Penya que va obrir forat (67-60) i va aguantar la pressió en uns últims minuts en què els dos equips van anar anotant. Sergi Vidal, amb una cistella espectacular, va mantenir l’equip català per davant, però el València, després d’una pilota perduda, va tenir l’última possessió. Al final, la Penya va poder sumar un tercer triomf que confirma la millora de l’equip.

El Barça, jutjat

Avui serà el torn del Barça Lassa, que té l’objectiu de despertar-se del malson provocat per la pitjor derrota europea a casa, contra el Madrid, divendres (63-102). Els homes de Georgios Bartzokas juguen contra l’Estudiantes (12.30 hores) amb la necessitat de trencar una dinàmica negativa. “No entenc per què els meus jugadors han deixat de lluitar. Demano disculpes a l’afició. Per a nosaltres ha de ser una gran lliçó de cara al futur. No podem caure més baix”, va dir el tècnic grec divendres. Sense la participació de Navarro, Doellman, Víctor Claver, Shane Lawal i Pau Ribas, l’equip de Bartzokas busca jugadors que facin un pas endavant, ja que Rice i Tomic no han aconseguit multiplicar-se per fer oblidar les baixes que han deixat el Barça tocat.

També a les 12.30 h, l’ICL Manresa visita la pista del RETAbet Bilbao Basket amb les baixes de Costa i el pivot Luksa Andric. Els manresans no han guanyat mai a Bilbao.