VESTIDORS
Esports 29/09/2011

Pep Guardiola: "Messi ha igualat un mite"

L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, recorda la importància de la victòria a Minsk. El tècnic destaca les dificultats tàctiques del partit i dedica el triomf a la família de Chus Pereda.

àlex Gozalbo
2 min
Pep Guardiola durant el partit  a Minsk.

Barcelona.Pep Guardiola, entrenador del Barça, va assegurar després de la golejada a Minsk que abans del partit no les tenia totes: "Fora de casa no hem tingut bons resultats i no sabem mai com respondrem. Ens van esperar al darrere i vam tenir sort de marcar de pressa i evitar els seus contraatacs".

"Per a nosaltres era vital guanyar el BATE Borisov i ho vam poder fer amb solvència", va explicar l'entrenador, que va destacar les dificultats tàctiques del partit i va dedicar el triomf a la família de Chus Pereda.

Pep Guardiola va afirmar: "Messi ha igualat un mite del barcelonisme com Ladislau Kubala, una persona que va canviar aquest club. Té només 24 anys i l'única manera perquè no atrapés César seria que marxés del Barça".

A més, el tècnic va opinar a la roda de premsa: "Jo no vaig poder veure Kubala, però va ser un innovador i va ser el responsable que el camp de les Corts es quedés petit. Tothom que el va conèixer reconeix la seva generositat. Era una persona molt bona en tots els aspectes".

Messi: "Treballo com sempre"

Amb la seva timidesa habitual, Leo Messi va explicar les seves sensacions: "Treballo com sempre, cada dia. Kubala era un home molt important i històric per aquest club, i és un orgull haver-lo igualat".

Al davanter argentí del Barça les xifres no el preocupen: "Segueixo com sempre, intentant fer el millor per a l'equip. Si arribo a igualar César bé i, si no, no em preocupa. M'agradaria ser el primer, seria un somni per a mi".

I va comentar: "Era important guanyar. El resultat del primer partit no havia estat el més òptim".

Com Pep Guardiola, David Villa també va voler opinar sobre el seu company Leo Messi: "Seguirà marcant i superant tota la gent que té al davant. Estic molt content de ser el seu company". I va continuar: "El BATE Borisov ens va deixar la pilota. Tot i el resultat, el partit no va ser fàcil. Ens vam trobar amb un gol de bona sort, però el nostre partit va ser molt bo".

El davanter asturià no va voler opinar de la relació entre Joan Laporta i Sandro Rosell: "És una situació difícil, però ens n'hem d'oblidar i intentar fer el nostre futbol".

stats