15/06/2016

Perperoglou arrodoneix una nit per recordar

Els jugadors del Barça Lassa felicitant Stratos Perperoglou, autor de la cistella decisiva contra el Madrid.

BarcelonaEl Palau Blaugrana viu abonat aquesta temporada als finals inversemblants. Stratos Perperoglou va rubricar amb una cistella sobre la botzina (100-99) el triomf del Barça Lassa en un dels millors clàssics dels últims anys. L’equip blaugrana va aconseguir la victòria en un primer partit de la final de la Lliga Endesa deliciós. L’aler grec, que va anotar 18 punts, va decidir un duel èpic contra un Reial Madrid que va competir a un gran nivell.

El Barça Lassa, que va repartir 24 assistències, va jugar amb més encert que el Madrid els instants finals d’un intens partit que es va decidir per la mínima. Tot i que va acabar exhaust, l’equip blaugrana va tenir el coratge i la concentració per sobreviure a la bona actuació de Jaycee Carroll (21 punts) i d’un Reial Madrid que va saber ressuscitar almenys tres vegades.

Justin Doellman, que va anotar 6 dels 8 triples que va intentar, Ante Tomic i Tomás Satoransky van sostenir el Barça Lassa durant molts minuts en un duel en què els dos equips van exhibir un gran encert anotador. L’equip blaugrana va acabar amb un 61% en tirs de dos i amb un 50% en triples. El conjunt blanc, però, va presentar unes xifres molt semblants.

La primera meitat dels dos equips va ser antològica. Animat per cinc triples de Justin Doellman, el Barça Lassa va dominar una estrena de la final en què va aconseguir un avantatge de deu punts. L’equip blaugrana va intentar els mateixos tirs de dos que de tres en els primers 20 minuts (16). Com està passant en els últims partits, l’entrada dels jugadors secundaris locals va provocar un canvi d’escenari. La reacció del Reial Madrid, a més, va ser sensacional i el conjunt blanc va capgirar el marcador just abans d’arribar al descans (47-48).

Xavi Pascual, que ahir va reduir la rotació i va deixar sense jugar Carlos Arroyo, va alternar diferents tàctiques defensives durant un tercer període en què el Barça Lassa va obrir una petita escletxa en el marcador. La renda va arribar a ser de set punts a l’inici de l’últim quart (82-75). La resposta del Madrid, que es va apuntar un parcial de 0-9, va ser brillant (82-84).

El partit va arribar igualat a uns últims minuts apassionants en què els dos equips van cometre gairebé tantes errades com encerts. El Barça Lassa es va encomanar a Joan Carles Navarro per intentar superar amb èxit el primer gran obstacle de la final, però l’heroi de la nit va ser Stratos Perperoglou, un jugador imprescindible en tots els equips campions, que ahir, a més, va anotar la cistella decisiva sobre la botzina. La seva acció va deixar el Madrid amb un pam de nas.

Homenatge als exjugadors

El club blaugrana, que ahir va tenir el suport de tan sols 6.471 espectadors, va aprofitar el descans per homenatjar els seus exjugadors més veterans. El segon partit de la final de la Lliga Endesa es disputarà, altre cop al Palau Blaugrana, demà (19 hores, La 1 de TVE i Canal+ Deportes).