En breu
Esports 09/07/2012

Pinot, el més jove del Tour, impressiona amb una llarga escapada

Albert Solé
1 min
Pinot, el més jove del Tour, impressiona amb una llarga escapada

BARCELONAUna de les grans esperances del ciclisme francès, Thibaut Pinot (FDJ), va ser ahir el protagonista de la vuitena etapa del Tour de França amb una victòria parcial. En una etapa de mitja muntanya als Jura suïssos en què se superaven fins a sis ports puntuables, la joia de Marc Madiot va anar de menys a més a través de les nombroses escapades que es van formar en un dia tàcticament complex fins a imposar-se en solitari a la meta de Porrentruy.

Amb 22 anys, és el participant més jove d'aquesta edició del Tour i, per tant, ha superat Sagan i s'ha col·locat com el ciclista més jove a guanyar una etapa del Tour des del 1993. En aquella edició va aparèixer per primer cop la figura d'un ciclista nord-americà, Lance Armstrong, que amb 21 anys va guanyar per primer cop una etapa del Tour.

Entre els favorits, el port de primera categoria que va marcar l'etapa, el Col de la Croix (3,7 km al 9,2%), va tornar a fer una selecció més gran del que s'esperava. Després d'un dia de control de l'equip Sky, els atacs de Jurgen van den Broeck (Lotto-Belisol) tant pujant com baixant van reduir el grup dels aspirants a meta a Wiggins -que continua líder-, Froome, Evans, Nibali, Mentxov, Zubeldia i ell mateix. Avui, la contrarellotge de 41 km tornarà a fer diferències.

stats