JOCS OLÍMPICS D’HIVERN

Pirineus-Barcelona es presentarà al COI a la tardor

Aquesta és la previsió de la candidatura, segons el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras

La candidatura olímpica Pirineus-Barcelona, que opta a organitzar els Jocs d’Hivern del 2030, està ultimant els detalls del projecte que ha de presentar al Comitè Olímpic Internacional (COI). De fet, segons explicava ahir el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la previsió és formalitzar aquesta candidatura a la tardor.

Pirineus-Barcelona ja té definides les línies mestres d’un projecte que compta amb un pressupost de 1.300 milions d’euros però que, com assegurava Figueras, no suposarà “cap cost” per al contribuent, ja que entre els patrocinadors i la venda d’entrades se sufragarà el cost organitzatiu. Es calcula que els Jocs portarien uns 3.000 esportistes i al voltant de 10.000 visitants.

El projecte, liderat pel govern de la Generalitat, consta de tres seus. A Barcelona s’hi faran les proves de gel, mentre que a la Cerdanya i la Vall d’Aran s’hi faran les de neu. A més, es deixa oberta la possibilitat de traslladar alguna prova a Andorra o al Pirineu francès o aragonès; uns detalls que s’acabaran de perfilar al setembre. “Els canvis a la carta olímpica ens beneficien”, assegurava Figueras, que es referia als Jocs d’Hivern “no com una finalitat, sinó com una estratègia de país a llarg termini que ajudi a dinamitzar, també, els esports de muntanya”.

Un dels punts amb què Pirineus-Barcelona intentarà seduir el COI és l’argument que no està prevista la construcció de noves instal·lacions, sinó que s’adaptarien les ja existents. Per exemple, el pavelló de gel se situaria a l’actual Palau d’Esports de Barcelona i les proves de velocitat sobre gel es farien a la Fira de Barcelona, d’on també s’aprofitaria el centre de premsa.

El CAR s’adapta als esports d’hivern

Figueras va presentar la proposta al CAR de Sant Cugat. El centre ja té aprovat un projecte per construir instal·lacions pensades per a l’entrenament d’esports d’hivern, com un pavelló de gel, una pista d’arrencada per a skeleton o una zona de sortida de snowboard. Les obres costaran entre 2,5 i 3 milions d’euros i es començaran a executar a partir del 2020.

Més continguts de