MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 17/06/2012

Pol Espargaró ratlla la perfecció a Silverstone

Martí Molina
2 min
Pol Espargaró, ja recuperat de l'esquinç, va dominar en les tres sessions d'entrenaments lliures i va fer la pole en els oficials.

Aconseguir la victòria per rubricar un cap de setmana perfecte. És l'objectiu que té, entre cella i cella, Pol Espargaró. El de Granollers ha dominat en totes les sessions d'entrenaments del Gran Premi de la Gran Bretanya -on ahir va aconseguir la primera pole a Moto2- i avui sortirà des de la posició preferent al circuit de Silverstone, en una cursa en què (igual que divendres i ahir) no es descarta que la pluja faci acte de presència.

Ahir, el petit dels Espargaró va demostrar dues coses. Que ja estava totalment recuperat de l'esquinç al turmell -que es va fer a la cursa de Montmeló després d'una topada amb Marc Márquez- i que el seu model de pilotatge s'adapta perfectament al traçat britànic. De fet, ni tan sols li va fer falta tenir la millor velocitat punta. En un circuit de revolts molt ràpids, en va tenir prou sent el més hàbil a fer dansar la moto a dreta i esquerra. Només en l'última part, la més lenta, va deixar escapar unes dècimes que encara l'haurien pogut distanciar més dels rivals.

Andrea Iannone va quedar a gairebé quatre dècimes i Scott Redding a sis. Tots dos l'acompanyaran a la primera fila; mentre que Marc Márquez, que va caure als lliures del matí i va destrossar la moto, es va haver de conformar amb la cinquena posició a la graella de sortida.

En la cursa d'avui, i si les condicions de l'asfalt no varien en excés (sec però amb temperatura baixa), Pol Espargaró és el principal candidat a pujar al graó més alt del podi.

Viñales, tres 'poles' consecutives

A Moto3, Maverick Viñales va tornar a demostrar que és el pilot amb més bona forma en la categoria, almenys en les sessions de qualificació. I és que a Silverstone va aconseguir la tercera pole consecutiva. Encara que la millor notícia per al pilot de Roses va ser que Sandro Cortese -actual líder del Mundial, i principal rival del català per la corona- es va quedar a gairebé un segon de diferència.

Viñales, que ja es va imposar amb molta autoritat a Catalunya, també és el favorit a la Gran Bretanya; només amenaçat per Efrén Vázquez, que ahir va ser l'únic que s'hi va poder acostar a dues dècimes.

Bautista s'estrena a MotoGP

En canvi, la cosa està més oberta a MotoGP. En part, perquè els entrenaments van estar marcats per la pluja, que va caure als minuts finals, i que va esguerrar la sessió de qualificació. Un fet del qual es va aprofitar Álvaro Bautista, que va aconseguir la primera pole en la categoria reina.

Quan faltaven vuit minuts per al final, van començar a caure gotes i cap dels pilots favorits -que esperaven per rebaixar temps al límit de la bandera de quadres- va poder millorar el cronòmetre. Així, una moto no oficial sortirà des de la primera posició a MotoGP. Un fet que no passava des del Gran Premi d'Indianàpolis del 2010.

stats