HOQUEI PATINS
Esports 01/06/2013

El Barça d’hoquei patins buscarà la vintena Copa d’Europa a una ciutat amb records agredolços

P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; Els blaugranes disputaranla primera semifinal contra el Benfica, mentre que el conjuntamfitrió, el Porto, s’enfrontarà en l’altra amb el Valdagno

Jordi Graell
2 min

BarcelonaLa secció blaugrana d’hoquei patins afronta aquest cap de setmana la final four de la Lliga Europea a la ciutat portuguesa de Porto. Una localitat que porta records agredolços al Barça, ja que l’última vegada que va acollir una final a quatre de la màxima competició europea el conjunt blaugrana es va endur el títol gràcies a un gol d’or de Beto Borregán (que va completar un hat trick) a la pròrroga, que va permetre els blaugranes derrotar per 3-2 el conjunt amfitrió. Tot i això, l’afició portuguesa no s’ho va prendre gens bé i al final del partit va començar un llançament d’objectes a la pista. Fins i tot es van produir agressions cap a membres del Barça i a periodistes, fet que va obligar la policia a escortar l’equip blaugrana fins a l’hotel, on el CERH va entregar el trofeu que els acreditava com a campions.

D’aquell equip només queda en actiu el porter i actual capità blaugrana Aitor Egurrola, i l’aleshores porter titular, Carles Folguera, que actualment és l’entrenador de porters del conjunt blaugrana. A més, el Porto ja no juga en aquell infern que suposava el pavelló de Das Antas, amb capacitat per 7.000 persones, sinó que amb la remodelació i construcció d’estadis tant de futbol com d’hoquei patins que es va realitzar amb motiu del’Eurocopa del 2004, l’equip portuguès es va traslladar al nou pavelló de Dragao Caixa, amb capacitat per 3.000 espectadors i situat just al costat del camp de futbol, l’Estádio do Dragao.

El Barça, que intentarà sumar la seva vintena Copa d’Europa, obre el foc d’aquesta edició a partir de les quatre de la tarda contra el Benfica, un equip que buscarà sumar la seva primera Copa d’Europa i que compta amb dos exjugadors blaugranes com l’argentí Carlos López i el català Marc Coy. Segons va explicar Ricard Muñoz en la roda de premsa prèvia, es tracta de l’equip “més espanyol” dels quatre, ja que a banda de comptar amb un arsenal ofensiu de primer nivell, també es caracteritza per ser un conjunt fort a darrere.

En la segona semifinal, que es jugarà a partir de les set de la tarda, s’enfrontaran el conjunt amfitrió, el Porto, que buscarà el seu tercer títol, contra el Valdagno del sadurninenc Pedro Gil, que intentarà convertir-se en el segon equip italià en emportar-se la màxima competició europea després del’èxit del Follonica l’any 2006.

stats